Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momente de cumpănă pentru Draga Olteanu Matei. Este în comă indusă de aproape 24 de ore: „A suferit o hemoragie digestivă”

Sunt momente de mare cumpănă pentru îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei.

 

Aceasta este în comă indusă de aproape 24 de ore, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Iași. Vineri după-amiază, când a fost preluată de ambulanță,  era conștientă, însă avea dureri insuportabile de stomac. Medicii i-au descoperit o hemoragie internă, care ar fi fost provocată de afecțiuni mai vechi.

Apropiații actriței au sunat la 112, alarmați că nu reușeau să ia legătura cu ea. Pentru că figura în evidențele medicilor cu grave probleme de sănătate, la locul indicat de rude a fost trimisă o echipă de terapie mobilă. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași: „A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant, pe care pacienta îl are de mai multă vreme pentru o afecțiune cardio-vasculară."

Irina Popa, purt. de cuv. ISU Neamț: „Doamna Draga Olteanu Matei a fost găsită în stare de conștiență. A avut probleme medicale și a avut nevoie de intervenția echipajului SMURD." Medicii care i-au acordat primul ajutor au decis să o ducă direct la spitalul din Iași. Trei ore mai târziu, specialiștii în gastroenterologie au constatat că pierduse o cantitate însemnată de sânge.

Citește și
Draga Olteanu Matei
Draga Olteanu Matei, în stare critică la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași

Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași: „Perioadă critică, ținând cont că este vorba despre un pacient vârstnic, cu afecțiuni cardio-vasculare, endocrine, gastrointestinale.”

Draga Olteanu Matei este în comă indusă. La internare, a fost testată pentru coronavirus, dar rezultatul a fost negativ. Deocamdată nu se pune problema unei intervenții chirurgicale.

Draga Olteanu Matei a împlinit luna trecută 87 de ani și s-a retras din lumina reflectoarelor după mai bine de 50 de ani de carieră. A jucat în peste 100 de producții de televiziune, 90 de filme și 50 de piese de teatru. Acum 12 ani s-a mutat în orașul Piatra Neamț, unde a înființat compania „Teatrul Vostru". Din păcate, în aprilie 2014, Draga Olteanu Matei a rămas singură. Marea ei dragoste, reputatul medic Ion Matei, a murit după un mariaj frumos de 46 de ani.

Pentru merite deosebite în urmă cu șase ani a primit distincția „Coroana României în grad de ofițer" chiar de la Principesa Margareta, în cadrul unui dineu organizat la Palatul Peleș în cinstea Regelui Mihai.

Alături de familie, pentru însănătoșirea ei se roagă întreaga scenă a teatrului românesc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult