Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Moment inedit la BIAS 2022. A fost reconstituită o scenă de luptă aeriană din cel de-Al Doilea Război Mondial

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost spectacol, duminică, pe cerul Capitalei. După o pauză de doi ani și o amânare de 24 de ore pricinuită de vremea neprielnică, 100 de aparate de zbor de acrobație și militare au evoluat la „BIAS-2022”.

BIAS-2022, cel mai mare show aviatic de la noi este organizat de Aero-clubul României și de Forțele Aeriene Române. Piloți cu experiență au evoluat în exerciții spectaculoase sub privirile a mii de oameni extaziați.

Spectacolul aerian a început în forță cu două avioane de vânătoare F-16 Falcon. Apoi, șeful Aeroclubului României, George Rotaru, a ținut publicul cu sufletul la gură minute în șir.

Moment aparte la BIAS 2022

Un moment aparte la BIAS 2022 a fost reconstituirea unei scene de luptă aeriană din cel de-Al Doilea Război Mondial. Aeroclubul României a vopsit două Zlinuri în culorile Forțelor Aeriene Regale ale României și Lutfwaffe care au simulat o confruntare aeriană.

Nelipsit a fost și anul acesta celebrul campion mondial de acrobație aeriană Yurgis Kairys. La 70 de ani împliniți în mai, lituanianul a făcut senzatie cu al său Suhoi 31.

Vremea a fost perfectă până la urmă, spre bucuria miilor de oameni care așteptau de doi ani să îi vadă pe cei mai pricepuți dintre piloți. Fie ei civili sau militari.

Evenimentul aviatic de la București a marcat și memoria Smarandei Brăescu, prima femeie parașutist din România, campioană mondiala și europeană, dar și deținatoarea unui record mondial.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult