Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ni Ni și Chen Chen primesc întăriri pentru spectacole. La Delfinariu vin foci și pinguini

Your browser doesn't support HTML5 video.

Delfinariul din Constanța - singura atracție de acest fel din România - va fi modernizat. Autoritățile vor să îl extindă și au anunțat că vor aduce mai mulți delfini, dar și pinguini sau foci. Lucrările vor dura cel mult trei ani.

În perioada sezonului estival, simpaticii delfini Ni Ni și Chen Chen au, uneori, și trei reprezentații într-o zi.

Efortul pe care îl depun este mare, susțin îngrijitorii, iar din acest motiv cei care se ocupă de delfinariu vor să aducă pentru spectacole încă patru mamifere.

Proiectul de modernizare

Cum spațiul acual este mic, a fost realizat un proiect de extindere a delfinariului.

Cu 5 milioane de euro - bani de la Consiliul Județean Constanța și de la Ministerul Turismului - vor fi realizate mai multe lanțuri de bazine, vor fi refăcute sistemele de menținere a calității apei și va fi crescut confortul pentru spectatori.

Ulterior, la Delfinariu vor ajunge pe lângă delfini, pinguini și foci.

Citește și
Bazinul peştilor exotici de la Delfinariu, umplut cu monede de turişti
Bazinul de la Delfinariu, plin cu monede. Turiștii își pun dorințe, iar peștii sunt puși în pericol

Antrenorii delfinilor îi anunță însă pe turiști că nu vor putea intra în bazinul mamiferelor, așa cum se întâmplă în alte locuri, unde se poate chiar înota alături de ele.

„Momentan suntem rezervați în ceea ce privește interacțiunile de înot cu oameni și delfini. Noi avem destule jucării pentru cele două femele, le dăm jucăriile în timpul liber pentru a nu se plictisi însă cea mai bună jucărie este socializarea cu alți delfini. De aceea mărirea numărului de delfini ne produce bucarie atât nouă cât și celor două mamifere”, spune Monica Bogdan, antrenor.

Modernizări și la acvariul din Portul Tomis

Autoritățile au alocat bani și pentru modernizarea acvariului din zona Cazinoului din Portul Tomis. Aici pot fi admirate peste 800 specii de pești topicali de apă dulce și de coral, dar și din ecosistemul Marii Negre.

„Noi sperăm că undeva în doi ani de zile să fim gata cu procedura și lucari”, spune Elene Georgescu, director general Direcția de Protecție CJ Constanța. 

Anul trecut, aproape 700 de mii de turiști au urmărit cel puțin un spectacol cu delfini la Constanța.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult