Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mobilizare de forțe pentru sinistrații din Turcia și Siria. România trimite tone de ajutoare pentru cei afectați de cutremure

Your browser doesn't support HTML5 video.

În țară mulți oameni s-au mobilizat și au început să facă donații pentru sinistrați. Au mare nevoie de haine groase, alimente neperisabile, pături, saltele și radiatoare.  

În țară mulți oameni s-au mobilizat și au început să facă donații pentru sinistrați. Au mare nevoie de haine groase, alimente neperisabile, pături, saltele și radiatoare.

Se pot face inclusiv donații în bani. Țara noastră va trimite și în Siria ajutoare umanitare. Despre dramele din țara măcinată deja de război se știu prea puține lucruri.

În Constanța, unde trăiește o importantă comunitate de turci, oamenii s-au mobilizat cât au putut de repede.

Localnic: „Am venit să donez câte ceva”.

Citește și
Volodimir Zelenski
Ucraina va trimite ajutoare umanitare în Turcia, după cutremurele devastatoare

R: Ce ai adus?

Localnic: „Din păcate sunt studentă. Nu am adus foarte multe lucruri. O păturică, șosete, farfurii și absorbante”. Localnic: „O geacă groasă și ceva alimente neperisabile, atât am putut să aduc". În doar 24 de ore de când s-a anunțat că se pot aduce ajutoare, la Constanța s-au strâns patru tone de haine groase de iarnă și pături. Selahattin Susli, organizatorul strângerii de ajutoare: „Atât de mulți oameni au venit și nici cu telefoanele nu facem față. De asta am tras și sâmbătă și duminică și săptămâna care vine o să fim la colectare. Continuu adunăm și trimitem la zona la care e nevoie”.

Și în Capitală mai multe primării de sector au pus la dispoziție spații pentru colectarea donațiilor, însă vor aloca și bani din bugetele lor.

Adriana Idiță, donatoare: „M-a impresionat foarte mult drama poporului. Și copilașii ăia și oamenii și tinerii și bătrânii și fetița care a rămas orfană și mânca din cornul. Am plâns”.

Călin, donator: „Am adus lucruri pe care le port sau le folosesc. Nu am adus lucruri doar ca să scap de ele și sunt lucruri potrivite pentru starea în care se află oamenii. Adică pături și lucruri mai groase de îmbrăcat, prosoape, haine și alte lucruri de acest fel”.

Într-o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a stabilit că țara noastră va trimite și în Siria, haine, saltele, pături, dar şi produse alimentare.

Pe de altă parte în această perioadă sunt din ce în ce mai mulți cei care încearcă să profite de situația grea prin care trec oamenii din cele două țări. Mai multor profesori și directori de școli.

S-au cerut bani de către persoane care au spus că lucrează în ministerul Educației, deși în realitate doar au vrut să își însușească sumele donate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult