Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misterele din jurul uriaşei capturi de droguri. Sistemul de detectare ar fi fost oprit

Una dintre cele mai mari capturi de droguri din istoria DIICOT ridică şi numeroase semne de întrebare. 

Peste o tonă de cocaină aproape pură, care pe piaţă ar oputea ajunge la 300 de milioane de euro: aceasta este captura uriaşă făcută în noaptea de vineri spre sâmbătă, în judeţul Tulcea. Deşi DIICOT şi Poliţia de Frontieră au oferit numeroase informaţii privind operaţiunea, persistă importante semne de întrebare.

Potrivit unor surse din anchetă, SCOMAR (Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra) nu funcţiona de câteva zile în momentul când traficanţii tranzitau drogurile – deşi reprezentanţii Poliţiei de Frontieră susţin că sistemul era în funcţiune. SCOMAR este sistemul de supraveghere, bazat pe tehnologie de ultimă oră, care permite detectarea timpurie, urmărirea, recunoaşterea şi identificarea navelor ce desfăşoară activităţi ilegale de trafic la Marea Neagră – adică exact situaţia din 23 martie.

De asemenea, marţi s-a anunaţt că nu era o singură ambarcaţiune, ci de fapt au fost găsite 2 şalupe. În a doua nu au fost depistate droguri, deci este posibil ca acestea să fi fost mutate din ea în barca cu fund dublu găsită răsturnată.

Persistă misterul şi în jurul traficanţilor. Momentan, se ştie doar că doi cetăţeni sârbi sunt suspecţi în acest dosar. Ei au fost arestaţi preventiv, dar nu erau în barcă în momentul capturării . Unul dintre ei a fost prins în trafic în judeţul Prahova conducând un autotren inmatriculat în Serbia, iar celălalt a fost identificat la punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier II, fiind pasager într-o maşină, potrivit declaraţiilor şefului DIICOT.

Citește și
Momentul capturării tonei de droguri din barca
Momentul capturării tonei de droguri din barcă. De ce era pusă cocaina în veste de salvare

Cu mai multe răspunsuri şi informaţii despre acest caz va veni corespondentul ProTV Ramona Păuleanu, în următoarele ediţii ale Ştirilor ProTV de marţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult