Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misiune contracronometru. Cum au salvat voluntarii unei asociații un câine blocat într-un rezervor de combustibil dezafectat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Misiuni contracronometru, în weekend, pentru salvarea unor căței care au ajuns în situații delicate.

Un aventurier a fost recuperat de pe munte, după ce s-a lăsat furat de peisaj, iar un alt câine a fost scos cu greu dintr-un rezervor de combustibil dezafectat. Cel din urmă și-a primit cu această ocazie și botezul - răspunde acum la numele Diesel.

Cei doi tineri au auzit lătratul care abia răzbătea dintr-o gură de vizitare, aflată într-o zonă din Galați unde a funcționat o unitate militară. Cel mai probabil, a fost un atelier mecanic, iar capacul era, de fapt, intrarea într-un rezervor îngropat, în care încă mai existau deșeuri de ulei și combustibili. Voluntarii unei asociații pentru protecția animalelor au improvizat un lasou și au reușit să-l scoată de acolo pe bietul câine. Inspirați de locul unde l-au găsit, tinerii l-au botezat pe loc Diesel. Apoi l-au spălat cu simț de răspundere, până au descoperit și ce culoare are de fapt blana lui. Diesel, care pare să aibă 2 ani, se află acum la un adăpost din apropierea orașului Galați. Este încă speriat, dar, în scurt timp, își va reveni și va putea fi dat spre adopție. Prin emoții a trecut și Rex, un ciobănesc german pasionat de călătorii, care a dispărut pe munte, în zona Cheilor Bicazului. Câinele era împreună cu stăpânii când a fugit după trei capre negre și s-a îndepărtat de grup. În aventura sa, a rămas izolat pe o stâncă, într-o zonă greu accesibilă. Așa că a fost nevoie de intervenția pompierilor de la ISU Neamț. Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamț: „După ce au parcurs un traseu de 8 km, pompierii cu ajutorul echiapamentelor specifice au acționat pentru salvarea câinelui, care ulterior a fost predat în siguranță proprietarei sale." În paralel, altă echipă de pompieri din Neamț a intervenit cu o barcă pentru un cățel rămas izolat pe o insulă de pe râul Moldova. După ce a fost dus în siguranță la mal, patrupedul a și fost adoptat de cel care l-a salvat. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult