Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Miron Cozma a ajuns la Parchetul General, în Dosarul Mineriadei. „Care Mineriadă? Nu a existat Mineriadă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a ajuns luni dimineață la Parchetul General. El trebuie să dea socoteală pentru mineriada din 13 - 15 iunie 1990 în ancheta procurorilor militari.

„Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă. Voi i-aţi omorât pe ăştia în Bucureşti. Voi cu Iliescu. Eu nu am fost în Bucureşti pe 13 iunie. Cine i-a omorât pe ăia în Piaţa Universităţii? Eu nu am fost în Bucureşti, ce nu pricepi?", a spus Miron Cozma când a ajuns la Parchetul general.

În acest dosar sunt urmăriţi penal fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cozma, foştii generali Vasile Dobrinoiu şi Peter Petre.

Procurorii trebuie să refacă ancheta în acest dosar, după ce probele strânse de anchetatori au fost anulate în instanţă.

Este momentul ca acest episod sângeros din istoria României să fie lămurit pe deplin de aceeași procurori militari, cei care afirmă că iată, această nouă urmărire penală de care are parte și Miron Cozma, este făcută pe baza unor noi probe administrate după decizia instanței supreme.

Citește și
mineriada din 1990, mineri cu poza lui Ion Iliescu
Se împlinesc 33 de ani de la mineriada din 13-15 iunie. Ciucă: Este profund regretabil că nu avem un verdict al justiţiei

Miron Cozma este extrem de furibund, este nemulțumit de faptul că trebuie să dea din nou socoteală în acest dosar. Să nu uităm că Miron Cozma a ispășit deja o bună perioadă de vreme în spatele gratiilor, cam 10 ani. A stat închis după ce a fost condamnat definitiv pentru alte două mineriade, inclusiv pentru cea din 1991, mineriadă ce a dus la căderea guvernului Petre Roman.

Rămâne de văzut ce anume se va întâmpla în această anchetă, ce mărturii va da Miron Cozma în această investigație și, mai ales, cât de devreme va ajunge din nou acest dosar pe masa judecătorilor, pentru ca justiția să tragă linie într-o poveste cât se poate de urâtă. O poveste în care procurorii vorbesc despre moartea a 4 persoane, rănirea a altor 1.300, dar și lipsirea ilegală de libertate a peste 1.000.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult