Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Sănătății trimite Inspecția Sanitară la spitalul din Bacău, după moartea gravidei care a stat cu fătul mort în corp

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministerul Sănătății trimite Inspecția Sanitară la Spitalul Județean din Bacău, acolo unde o gravidă de 38 de ani a murit după ce timp aproape 24 de ore ar fi fost văzută de mai mulți medici, care nu ar fi diagnosticat-o corect.

Inspecția Sanitară urmează să verifice dacă au fost respectate procedurile privind siguranța pacientului.

Mai exact, reprezentanții ministerului ar urma să analizeze documentele medicale de la dosarul gravidei care a murit în urmă cu două săptămâni, să vadă dacă nu cumva doctorii au încălcat proceduri și ordine prestabilite, cum ar fi chiar transferul pacientei către un spital de grad superior, dată fiind complexitatea cazului.

Femeia în vârstă de 38 de ani, însărcinată în patru luni în urma unei fertilizări in vitro, a fost tratată inițial pentru o viroză, deși acuza dureri abdominale. Ea ar fi fost investigată chirurgical abia după 12 ore de la internare, timp în care s-a știut că fătul era mort.

Cazul este investigat acum de mai multe instituții, după ce partenerul pacientei a depus plângeri la Colegiul Medicilor, Poliție și Ministerul Sănătății. În urma acestor sesizări, directorul spitalului din Bacău, Aurelia Țaga, și-a dat demisia.

Citește și
maria, spital bacau, gravida
„Mi s-au uscat buzele şi nu e nimeni aici”. Coșmarul Mariei, care a stat cu fătul mort în corp 12 ore, apoi a murit la spital

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult