Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Militarii Brigăzii Multinaționale Sud-Est au donat sânge pentru răniții din Ucraina

Your browser doesn't support HTML5 video.

România donează sânge pentru Ucraina! Militarii Brigăzii Multinaționale Sud-Est s-au alăturat campaniei de donare desfășurate de Ministerul Apărării Naționale și de Ministerul Sănătății.

Pentru asta, militarii au mers la centrul de transfuzii sanguine din Craiova.

Mai mulți militari, români și străini, au donat sânge pentru cetățenii răniți în războiul din Ucraina. Nu este pentru prima dată când fac un astfel de gest care, de multe ori, reprezintă diferența dintre viață și moarte.

Cristian Nistor, plutonier adjutant Brigada Multinațională Sud-Est: „Participam cu un număr de peste 20 de militari, prin această activitate ne exprimăm solidaritatea faţă de poporul ucrainian. Și dvs puteți ajuta printr-un gest simplu la salvarea unei vieți.”

Și în zilele următoare, militari de la alte unități vor merge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Craiova pentru a dona sânge.

Citește și
donatori
Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia au donat sânge pentru prima dată: ”Este un sentiment de împlinire”

Adriana Turculeanu, director Centrul de Transfuzii Sanguine din Craiova: „Gestul acesta în general de donare de sânge este un gest suprem, pentru că în mod obișnuit oamenii care se afla în situaţii extreme de supraviețuire au nevoie de acest sânge și până acum singurul furnizor de astfel de produs este organismul uman.”

Este mereu nevoie de sânge, dar în aceste zile mai mult ca oricând, susțin cadrele medicale.

Adriana Turculeanu, director Centrul de Transfuzii Sanguine din Craiova: „În contextul actual, nevoia este și mai mare pentru că pe lângă pacienții noștri care au nevoie de sânge trebuie să realizăm și o rezervă, un stoc astfel încât să ajutăm la nevoie pe răniții din Ucraina.”

Toți cei care vor să doneze sânge pot să meargă la unul dintre cele 42 de centre de transfuzii sanguine din țara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult