Modifica setarile cookie
Toate categoriile

La plajă, printre deșeuri. Vama Veche s-a transformat într-o groapă de gunoi după distracția de 1 Mai

A fost haos în Gara Costinești unde mii de tineri așteptau trenul spre casă. Deși obosiți după atâta distracție mulți au mai găsit energia de a cânta!  

Din păcate în urma atâtor turiști plaja şi marea au de suferit. De dimineață Vama Veche devenise mai mult o groapă de gunoi decât țărmul unei stațiuni renumite.

La amiază gara din Costinești era neîncăpătoare. Mii de tineri obosiți, cu bagajele pe lângă ei, aștepteau trenul către acasă. Reporter: Eşti obosită?

Fată: Foarte obosită.

Reporter: Cât ai dormit în ultimele zile?

Fată: În jur de 4-5 ore, dar s-a meritat.

Reporter: Unde mergi acum?

Fată: Acasă, înapoi în iași. Am destul de mult, 3 trenuri schimbăm. Alții nu s-au lăsat de petrecere nici azi. În urma atâtor turiști, a rămas, însă, un dezastru... Plaja din Vama Veche arăta azi că o groapă de gunoi după ultima noapte de petreceri. Turiștii stăteau la plajă, printre resturi și deșeuri aruncate peste tot.

Pe plaja din Vama Veche sunt mormane de gunoaie. Începând de la sticle, doze, dar și tot felul de ambalaje. Am găsit și o grămadă de cenușă, semn că petrecerile au ținut până dimineață. Turiștii par resemnați.. Reporter: Cum e ultima zi pe plaja din Vamă?

Băiat: Foarte frumos aicișa.

Reporter: Cum arată plaja, sunt foarte multe gunoaie?

Băiat: Arată foarte frumos, dar mai frumos arată seara. Puțin cam multe gunoaie, se putea și mai rău. Plajele sunt administrate de Apele Române, care în urma unor licitaţii, le închiriază operatorilor de turism. Aceştia ar trebui să se ocupe, printre altele, şi de curăţenie. În Vama Veche, însă, licitaţiile pentru 15 subsectoare de plajă au fost întârziate şi nu s-au încheiat înainte de 1 mai, astfel încât plajele să fie amenajate pentru vacanţa mult aşteptată de zeci de mii de români. Drept urmare, de curăţenia pentru aceste sectoare de nisip ar fi trebuit să se ocupe administratorul, adică Apele Române.

Oficial în Vama Veche au fost 10.000 de turiști, dar neoficial ar fi fost de două ori mai mulţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult