Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mii de polițiști din toată țara au participat la o acțiune informativă privind noua restricție de circulație

Your browser doesn't support HTML5 video.

11 mii de polițiști din întreaga țară au oprit azi-noapte șoferii în trafic și le-au spus că nu mai au voie să circule după ora 22.

Este principala modificare adusă restricțiilor impuse de starea de alertă care s-a prelungit. Doar cine are un motiv bine întemeiat și o declarație pe proprie răspundere mai poate ieși din casă după această oră. Tot la 22 se închid și localurile.

Avertismente de acest gen au primit aseară, după ora 22, şoferii din Bucureşti şi Ilfov care s-au întâlnit cu poliţiştii.

Bărbat: "Nu ştiam că s-a schimbat regula”.

Potrivit noilor restricţii impuse de starea de alertă, oamenii trebuie să aibă un motiv întemeiat ca să plece de acasă după ora 22:00. Măsura afectează şi mai mult industria ospitalităţii.

Citește și
guvern orban 2
Ludovic Orban: Se poartă discuţii privind îmbunătăţirea, flexibilizarea măsurilor de restricţie

Încă de la ora 6 seara polițiștii și jandarmii au împânzit zonele cu multe terase din Capitală și i-au atenționat pe clienți că nu vor putea rămâne la mese mai mult de ora 10.

Patronii care nu respectă noul program, pot fi sancționați.

Ciprian Romanescu, inspector principal de poliție: "Au fost aplicate 6 amenzi în valoare totală de 20.000 de lei".

Controale au fost în toată ţara. Iată ce s-a întâmplat în județul Dâmbovița.

Şi la Târgovişte, dar şi în alte localităţi din judeţul Dâmboviţa, poliţiştii au ieşit în număr mare pe străzi. Îi verifică pe toţi cei aflaţi în trafic, iar cei prinşi pe picior greşit au fost sancţionaţi.

La fel s-a întâmplat şi în Alba Iulia.

Șofer: "Nu ştiam că chiar de astăzi se schimbă. Știam că până la 11 să ajung acasă".

Șofer: "Dar mergem la muncă, nu avem ce face".

În paralel cu prelungirea stării de alertă, autorităţile au modificat şi lista ţărilor aflate în zona galbenă. Statele Unite dispar de pe această listă, după luni de zile.

Regulile se menţin pentru celelalte 51 de state care rămân în zona galbenă. Persoanele care sosesc în România din aceste ţări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Cehia este cap de listă, cu peste 1500 de cazuri de COVID raportate la 100.000 de locuitori.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult