Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mii de oameni cer dreptate pentru tânăra gravidă moartă cu zile în spital, la Botoșani. Care au fost ultimele ei cuvinte

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de persoane s-au strâns sâmbătă seară în fața maternităţii din Botoşani și au cerut să fie investigată moartea tinerei de 26 de ani care s-a stins vineri în spital, însărcinată în luna a treia.  

Familia ei acuză medicii că nu au îngrijit-o așa cum trebuia. Peste 5.600 de oameni au semnat și o petiție online prin care cer dreptate pentru Alexandra.

Pe lângă ancheta internă din spital, fac verificări atât polițiștii, cât și Direcția de Sănătate Publică.

Oamenii au aprins lumânări în fața maternității. Au lăsat acolo flori, iar apropiații au lăsat și scrisori de adio. Alexandra avea 26 de ani și trei copii, de 1, 3 și 5 ani. Noua sarcină a fost primită cu bucurie, spun rudele.

Citește și
gravida decedata
Anchetă la Spitalul Județean din Botoșani după ce o tânără gravidă de 26 de ani a murit, familia acuză medicii de neglijență

Mariana Ichim, mătușa Alexandrei: ”Îl aștepta ca pe toți ceilalți trei, se vedea pe chipul ei bucuria, împlinirea. Pe ea n-o mai aducem înapoi, dar să nu se mai întâmple, nu se poate. Ăla mic plânge, toată noaptea a plâns. Și abia e începutul".

”Avea dureri mai mari ca de travaliu”

Familia acuză că tânăra nu a fost tratată corespunzător. A ajuns la Spitalul Județean din Botoșani joi, înainte de miezul nopții.

Pentru că avea dureri și sângera, chemase ambulanța. În trecut suferise un avort spontan și era îngrijorată. Pe parcursul nopții, spune familia îndoliată, starea ei s-a înrăutățit.

Vlad Miron, fratele Alexandrei: ”A insistat și ea și mama și asistentele de acolo să vină, să îi facă ceva că-i rău, de ce nu a venit nimeni? De ce? Ea avea dureri mai mari ca de travaliu. Peste noapte nu mai simțea picioarele. Doctorița tot pasa că nu e clienta ei, să aștepte pe doctorița ei".

Dimineață, tânăra a fost mutată la Terapie Intensivă, iar la scurt timp a făcut un stop cardiorespirator și nu a putut fi salvată.

Vlad Miron, fratele Alexandrei: ”Ultimul mesaj pe care i l-a dat lu mama a fost ”nu am aer”…”.

Spitalul spune că tânăra gravidă a fost tratată cum trebuie 

În certificatul medical constatator, la cauza morții apare scris insuficiență cardiorespiratorie acută și edem pulmonar acut, ca urmare a unei sarcini oprite în evoluție complicată infecțios.

Conducerea spitalului a transmis că tânăra a fost tratată conform protocolului. Și face o anchetă internă.

Ioan Asaftei, purtător cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani: ”S-au efectuat investigații de laborator și investigații paraclinice, s-a efectuat un examen ecografic, nu s-a impus evacuarea sarcinii în timpul nopții, deoarece sângerarea genitală a fost foarte redusă, colul uterin închis fără semne, avort în evoluție".

Anchetatorii au strâns probe și au audiat deja o parte din cadrele medicale care au îngrijit-o pe pacientă în acea noapte. Deocamdată, dosarul penal pentru ucidere din culpă vizează fapta, nu persoana.

Analizele prelevate de medicii legiști au fost trimise la Iași. Anchetatorii așteaptă acum rezultatele necropsiei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult