Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mii de credincioși s-au adunat pe Dealul Patriarhiei pentru a se închina la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mii de credincioși așteaptă pe Dealul Patriarhiei să se închine la moaștele sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului.

Dimineață au participat și la o procesiune religioasă. Cel mai mare pelerinaj din capitală, va include miercuri și joi, sărbătorile sfinților Dimitrie Izvorâtorul de mir, și Dimitrie cel nou.

Zeci de preoţi au urcat dealul mitropoliei cu moaştele Sfântului Dimitrie cel nou, ale Sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena și ale Sfinților ierarhi Nectarie și Grigorie Palama.

Moaștele au fost primite de patriarhul Daniel şi așezate în altarul de vară pentru rugăciune.

Chiar în aceste momente are loc primirea sfintelor moaşte la altarul de vară. Mii se persoane participa la slujbă alături de soborul de preoţi şi aşteaptă la rând pe dealul mitropoliei pentru a atinge sfintele moaşte.

Credincioşi din toate colţurile ţării vin zilele acestea la pelerinaj. Unii au stat la rând şi 11 ore până când au ajuns să se roage.

Femeie: „Sunt venită de la ora 4 şi am stat până acum. Am 81 de ani, mi-a dat Dumnezeu putere să stau. Şi mă rog pentru copii, pentru nepoţi, că îmi cresc nepotul ... "

Femeie: „Vin de la iaşi, n-am fost la cuvioasa anul ăsta, dar acum sunt la copii anul ăsta şi am vrut să vin să aici. Foarte frumos au fost sute de preoţi, foarte duhovnicesc"

Femeie: „Ca să vedeţi cât de puternică e credinţa aveţi de aface o mămică milostivita de la Dumnezeu cu 4 copii, numai în zile sfinte. Dimitrie patru ani, şi toţi la 4 ani distanţă”

Pe 26 octombrie este sărbătorit Sfântul Dimitire, Izvorâtorul de mir, iar pe 27 octombrie Dimitrie cel nou, considerat ocrotitorul Bucureştiului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult