Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Metodele folosite de hoţii din Centrul Vechi. Cum s-a trezit un turist fără 7.000 euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fotografiile făcute în cel mai animat loc din Capitală, Centrul Vechi, au devenit pentru hoți o metodă de a-i lăsa pe turiști fără bani, carduri sau telefoane.

Polițiștii au prins o bandă de infractori care le distrăgeau atenția străinilor, cerându-le să le facă o poză.

În câteva clipe, alți hoți complicii îi lăsau fără portofel și genţi pe binevoitorii. Cum metodele infractorilor au devenit diverse, mulți străini sunt preveniți de agențiile de turism să fie cât mai vigilenți.

Imaginile filmate în Centrul Vechi surprind un bărbat care intră pe o terasă. Este urmat de alţi doi indivizi care îl roagă pe un client de la o masă să le facă o fotografie. Îi dau indicaţii turistului despre cum să încadreze poza, timp în care primul individ îi sustrage, pe la spate, portofelul.

Ceilalţi hoţi, care vor să dea impresia că sunt doi turişti fericiţi, continuă să fie dezinvolţi, să zâmbească şi să facă semne către cameră, după care pleacă.

Citește și
Plaja nudisti
Nudiștii, victime preferate ale hoților. Zeci de turiști au rămas fără hainele de pe plajă

Fotografia l-a lăsat pe turistul binevoitor fără 350 de euro şi carduri. Infractorii au fost prinşi în momentul în care au vrut să să facă tranzacţii bancare.

Ciprian Romanescu, purt. cuv. Poliţia Capitalei: "Am făcut percheziţii la 4 bărbaţi acasă, cu vârste între 25 şi 45 de ani. S-au găsit bunurile. Au fost reţinuţi. Facem cercetări să vedem dacă au şi alte fapte de acelaşi fel."

Distragerea atenţiei, pe asta se bazează mai tot timpul hoţii din Centrul Vechi. Ţintele sunt turiştii străini. Pe lângă metoda fotografiei, au fost cazuri în care hoţii s-au impretenit cu turiştii şi după câteva pahare într-un bar, s-au trezit fără portofel şi telefon.

Ultimul caz de acest fel s-a petrecut acum trei săptămâni, când un turist german s-a trezit mahmur pe un pat pe spital, fără suma de 7.000 de euro. Petrecuse toate noaptea într-un club din centrul vechii unde îşi făcuse amici noi.

Mulţi turişti sunt puşi în gardă despre aceste fenomen înainte de a călca pe străzile din Centrul Istoric. Este şi cazul acestui grup venit din Mexic.

Turist din Mexic: "Ştim de această problemă din Bucureşti, am fost informaţi de ghidul nostru să fim vigilenţi."

Reporter: "Vă e frică?"

Turist din Mexic: "Da, noaptea mai ales, am văzut nişte fețe ciudate pe aici."

Anul trecut, în Centrul Vechi au fost sesizate 1200 de infracţiuni, printre care furturi, loviri sau ameninţări. După centralizarea acestor dată, la începutul anului, şeful Poliţiei Capitalei a anuțat crearea unei secţii speciale de poliţie pentru centrul istoric.

Poliţiştii de la această secţie patrulează străduţele, însă îşi au sediul la 4 kilometri de aici, la poliţia sectorului 3.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei ne-au declarat că vor avea un sediu mai apropiat de turiştii care pot avea nevoie de ajutor.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult