Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Metoda „Accidentul” a luat amploare în preajma sărbătorilor. O bătrână de 87 de ani, păcălită pentru o sumă uriașă

Your browser doesn't support HTML5 video.

O bătrână de 87 de ani din Baia Mare a rămas fără 100.000 de lei după un simplu apel telefonic. Biata femeie și-a dat banii din casă crezând că nepotul ei a ajuns în spital chiar înainte de sărbatori.

În realitate, a fost păcălită prin clasica metodă Accidentul: în spatele întregii povești erau mai mulți indivizi care coordonau înșelăciunea.

Bătrâna a fost sunată pe telefonul fix în miez de noapte și până să se dezmeticească a dat toți banii din casă imediat ce un individ a venit la ușa ei.

La telefon, i se spusese că nepotul din străinătate a suferit un grav accident și că se află în sala de operație în stare critică.

Abia după câteva ore femeia a reușit să vorbească la telefon cu nepotul, și atunci și-a dat seama că a fost pacălită și a sunat la poliție.

Citește și
dolari
O bunică a fost înselată prin “metoda accidentul” și a rămas fără 700.000 de dolari
Lovituri coordonate de deținuți din penitenciarele Gherla și Târgu Mureș

După câteva zile scenariul s-a repetat, cu altă octogenară, care a fost sunată și careia i s-a îndrugat o poveste similară. Femeia, credulă, era dispusă să ofere rapid 10.000 de lei. Dar pentru că întreaga rețea era monitorizată, polițiștii au intrat pe fir. Iar individul venit la ușa femeii a fost prins în flagrant în timp ce încerca să ia banii bătrânei.

Vorbim despre un tânăr 22 de ani din județul Constanța.

Polițiștii au transmis că el avea mai multe telefoane, iar suspiciunea este că individul acționa la țintă, sub coordonarea unor deținuți din penitenciarele Gherla și Târgu Mureș.

În urma perchezițiilor, în camerele a patru persoane aflate în detenție s-au găsit mai multe telefoane mobile și cartele SIM.

Polițiștii susțin că în special în preajma sărbătorilor, astfel de stratageme sunt folosite de escroci, iar cele mai vânate victime sunt, cu predilecție, persoane în vârstă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult