Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul transmis de pianistul german Davide Martello politicienilor români la protestul din Piața Victoriei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Protest cu gust de libertate sâmbătă seară în Piața Victoriei din București.

La aproape o lună de mitingul diasporei, când jandarmii au intervenit în forță, sute de oameni au ales să iasă din nou în stradă pentru a demonstra că sunt uniți și că nu pot fi îndepărtați cu gaze lacrimogene.

Lor li s-a alăturat pianistul german Davide Martello, cunoscut pentru recitalurile susținute în mai multe zone de conflict din lume.

Artistul a aflat ce s-a întâmplat în 10 august și a decis să vină în România pentru a-i sprijini pe cei care protestează împotriva corupției.

Pianistul Davide Martello, cunoscut pentru faptul că cântat în multe zone de conflict din lume, a fost întâmpinat cu aplauze în Piaţa Victoriei, unde, în urmă cu aproape o lună, a avut loc mitingul diasporei, când jandarmii au intervenit în fortza.

Citește și
politie Egipt
75 de oameni, condamnaţi la moarte pentru că au mers la un protest. Acuzaţiile oficiale

Artistul, venit cu bicicleta, a tras după el pianul, apoi s-a instalat în mijlocul protestatarilor.

Davide a purtat un tricou personalizat, iar pe pian a aşezat o mască de gaze, făcând trimitere la violențele din 10 august, când manifestanţii au fost gazaţi de forţele de ordine.

"Dacă facem copii, nu vrem să ne fie frică că o să crească în sărăcie. Trebuie să fim uniţi. Conceptul European este despre oameni!", a transmis artistul.

Într-o linişte deplină, oamenii s-au aşezat pe jos şi îl ascultau cu ochii plini de admiraţie pe pianistul Davide Martello care şi-a adus pianul şi la Bucureşti pentru a-i susţine pe români, prin note muzicale.

Cu toate că la un moment dat a început să plouă, pianistul, vizibil emoţionat, nu şi-a întrerupt recitalul. Iar oamenii i-au rămas alături.

"O rugăciune într-o biserică face mai puţin dacă nu o faci din suflet, decât ce se întâmplă aici. Este o atmosferă deschisă, caldă", spune un participant.

Artistul a ţinut să le transmită un mesaj politicienilor de la noi, aflaţi la putere.

”Doar să vadă viitorul, pentru că prezentul nu durează mult”, a spus artistul.

Evenimentul, intitulat "Gust de Libertate", a venit ca un răspuns din partea protestatarilor la evenimentele din 10 august, anchetate de autorităţi.

Până acum, peste 700 de plângeri penale au fost depuse împotriva forţelor de ordine. În timp ce 11 jandarmi au reclamat protestatarii violenţi.

Pe de altă parte, procurorii au început cercetările şi au audiat mai multe persoane, printre care se numără primarul general al Capitalei Gabriela Firea, dar şi Speranţa Cliseru, prefectul care a contra-semnat ordinul de intervenţie a jandarmilor împotriva manifestanţilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult