Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul pentru echipa ISU Gorj, la un control: "Ce căutați se află în lăzi frigorifice”

Pompierii militari din cadrul ISU Gorj au avut parte de o surpriză neașteptată când au ajuns la gospodăria unor cetățeni din Târgu Jiu.

Familia a lăsat un bilețel în poartă în care anunță că au plecat „la cei 2 nepoței în zona 9 Mai”, iar ceea ce caută „se află în lăzi frigorifice”. Pentru a nu rămâne fără porci, oamenii au preferat singuri să-i sacrifice, un obicei care nu este, însă, recomandat.

Autoritățile gorjene au început să aplice măsuri specifice (ucidere preventivă a suinelor, dezinfecție) pentru a opri focarele de pestă porcină africană depistate în județ.

În urma unui astfel de control, angajații ISU Gorj au fost întâmpinați de un bilețel în care proprietarii gopodăriei anunță că au luat situația în propriile mâini, “demonstrând că înainte să-i loveasă pesta porcină africană au lovit-o ei pe ea”.

Citește și
Pesta porcină a ajuns și la Grădina Zoologică din Galați
Pesta porcină a ajuns și la Grădina Zoologică din Galați. Măsurile luate
Mesajul pompierilor militari din cadrul ISU GORJ

"Cam așa ne-a întâmpinat ieri un domn sau o doamnă...nu prea poți să-ți dai seama după modul de exprimare.

Evident, nu cu prea multe studii dar cu „Școala vieții” proprietarii unui imobil situat pe strada Prelungirea Panduri din municipiul Tg-Jiu au vrut să ne demonstreze că sunt cu un pas în fața pestei porcine africane.

Pentru că s-a confirmat că pesta porcină africană a ajuns și în câteva localități din județul nostru, autoritățile responsabile au luat măsuri în consecință, iar conform legislației în vigoare și noi, pompierii militari, avem atribuții pe acest segment.

Nu mică ne-a fost mirarea când am ajuns la porțile acestor cetățeni care au lăsat un bilețel atârnat în poartă, destul de expresiv ce-i drept, prin care au vrut să demonstreze că înainte să-i loveasă pesta porcină africană au lovit-o ei pe ea."

Noi îi sfătuim pe cetățeni să nu le urmeze exemplul acestor oameni, să se supună indicațiilor autorităților și să conștientizeze că în joc este sănătatea lor și a copiilor lor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult