Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul ironic al unuia dintre salvatorii din Thailanda pentru Elon Musk: „Strategie de PR”

Vern Unsworth, unul dintre scafandrii care au participat la operațiunea de salvare a celor 12 băieți blocați cu antrenorul lor în peșteră, l-a criticat dur pe fondatorul SpaceX, Elon Musk, care și-a trimis o echipă la locul intervenției.

 

Astfel, scafandrul britanic i-a transmis lui Musk „să își bage submarinul acolo unde îl doare”, cu referire la ideea acestuia de a inventa un minisubmarin pentru a-i scoate pe băieți din peștera în care au stat blocați timp de 17 zile. 

Mai mult de atât, salvatorul a precizat că ideea lui Musk „n-avea nicio șansă să funcționeze”, pentru că inventatorul miliardar „habar n-are cum erau tunelurile din peșteră.” Totodată, Unsworth l-a acuzat pe fondatorul Tesla și SpaceX că s-a folosit de această tragedie ca să își facă reclamă, informează The Independent.

Reacția scafandrului britanic vine după ce, la începutul săptămânii, Elon Musk a mers în Chiang Rai, unde au fost blocați copiii, spunând că invenția sa ar fi putut să ajute la salvarea celor 12 băieți. Pe de altă parte, șeful operațiunii de salvare a descris dispozitivul drept „impractic”. Astfel, echipa internațională de salvatori i-a scos pe copii din peșteră fără ajutorul acestuia.

Citește și
Copiii blocati in pestera din Thailanda
Când vor fi externați cei 12 copii și antrenorul lor, salvați din peștera din Thailanda

„Poate să-și bage submarinul unde îl doare. N-avea nicio șansă să funcționeze. Habar n-avea cum erau tunelurile. Submarinul era rigid, cu o lungime de 1,6 metri, așa că nu putea să ocolească obstacole. Nu ar fi trecut nici de primii 50 de metri. A fost doar o strategie de PR”, a spus Vern Unsworth, pentru CNN.

Potrivit scafandrului, lui Musk i s-a cerut „să plece” după ce a ajuns marți la locul operațiunii.

Unsworth, cetățean britanic care locuiește în Chiang Rai, s-a pregătit să participe la operațiune încă din ziua în care autoritățile au descoperit unde erau cei 12 băieți.

„Mi-am pregătit echipamentul. Plănuiam să fac o excursie acolo pe cont propriu, să văd cum e nivelul apei. Dar apoi am fost sunat la ora 2.00 dimineața și am fost acolo toate cele 17 zile”, a mai spus el, precizând că peștera în care au fost blocați adolescenții e pentru el ca o „a doua casă”, pentru că a explorat-o timp de șase ani.

Potrivit acestuia, antrenorul nu trebuie învinuit pentru incident, întrucât nimeni nu ar fi prezis că se poate întâmpla așa ceva:

„Copiii ăștia au fost doar ghinioniști. La locul nepotrivit, la timpul nepotrivit. S-a întâmplat rapid. Nu putem învinui antrenorul sau pe copii.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult