Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul dureros al unei femei însărcinate, infectată cu SARS-CoV-2: „A fost foarte greu, groaznic prin ce am trecut”

Your browser doesn't support HTML5 video.

O gravidă de 33 de ani din Alba, nevaccinată anti-Covid și infectată cu SARS-CoV-2, a ignorat toate simptomele și a ajuns la spital în stare critică.

Femeia a preferat să se trateze acasă și a chemat ambulanța abia când a simțit că nu mai poate respira. Cu o afectare pulmonară de aproape 85%, misiunea medicilor s-a dovedit a fi extrem de dificilă și doctorii au reușit în ultima clipă să salveze și mama, și pruncul.

După zile întregi petrecute în Terapie Intensivă, unde medicii au făcut eforturi continue pentru salvarea ei și a bebelușului, mărturia femeii este cutremurătoare.

„M-am simțit rău, mi-au pus masca de oxigen că nu mai puteam să respir, eram foarte agitată, eram cu mâinile după toată lumea să îmi dea oxigen că simțeam că nu mai pot să respir. A fost foarte greu, groaznic prin ce am trecut. Toată lumea s-a luptat pentru mine”, a mărturisit pacienta.

Femeia, gravidă în 7 luni, începuse să se simtă tot mai rău imediat după ce a fost la o nuntă. Deși avea simptome, a preferat să stea acasă. Abia după 5 zile, când abia se mai ținea pe picioare, a sunat la ambulanță. Medicii care au preluat-o spun că plămânii femeii erau afectați în proporție de 85 la sută, iar evoluția infecției cu SARS-CoV-2 a fost extrem de rapidă. Gravida, în vârstă de 33 de ani, nu era vaccinată.

Citește și
Avocatul Poporului
Avocatul Poporului: Condiţionarea dreptului la muncă pentru personalul sanitar încalcă Constituția

„Cu așa afectare pulmonară majoră și dispneea marcantă ce o avea, șansele erau destul de mici de supraviețuit. Diferența dintre viață și moarte o poți face prin vaccin sau protejare, dar nu te poți proteja foarte bine de un virus respirator. Cel mai bine, în opinia mea, te protejezi prin vaccin”, a explicat dr. Silviu Tuzeș, șeful secției AȚI a Spitalului Județean de Urgență Albă.

„O decizie extrem de grea, respectiv de a opera pacienta sau de a lăsa bebelușul în burtică. Am apreciat că ar fi mai bine pentru pacientă să nu o operăm deoarece o intervenție chirurgicală ar fi dus cel mai probabil la agravarea cazului, cel mai probabil la deces”, a declarat Cristian Tibea, șeful secției Obstetrică Ginecologie a SJU Alba Iulia.

Când nici masca de oxigen nu a mai ajutat-o, pacienta a fost intubată.

„Vreau ca lumea să creadă că există virusul eu nu mă știu să sufăr de absolut nimic, am fost într-o stare groaznică. Lumea să creadă în sistemul medical, să știe că există Covid și pot să fie forme foarte, foarte grave”, a adăugat pacienta.

Și bebelușul, - o fetiță, evoluează bine, spun medicii, care monitorizează permanent sarcina femeii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult