Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajele protestatarilor: ”Nu mai reprezentăm nimic pentru ţara asta, suntem buni doar în preajma alegerilor!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de mii de oameni din ţară şi din străinătate cer într-un glas democraţie, iar în Bucureşti a avut loc sambătă seară un marş de protest cu adevărat impresionant.

Românii care resping încercarea partidelor de la putere de a modifica legile justiţiei şi-au dat întâlnire la Universitate pentru ca apoi să se îndrepte spre Palatul Parlamentului. La un moment dat coloana se întindea pe 2 km. Mişcările de stradă au fost urmărite cu foarte multă atenţie de autorităţi care au făcut o demonstraţie de forţă şi au trimis pe străzi un număr mare de jandarmi. Presa internaţională a relatat pe larg despre cele petrecute în capitala României mai ales că nu au lipsit incidentele.

Dacă în Piaţa Universităţii erau la ora 18:00 în jur de o mie de oameni în scurt timp s-au strâns zece mii. Apoi 20.000, 30.000, 50.000.

În capitală au ajuns romani din toată ţara. Unii au venit pe jos, cu trenurile ori cu maşinile personale. Înarmaţi cu pancarte, steaguri, bannere, fluiere şi tobe au ignorat ninsoarea deasă şi au scandat ore-n şir împotriva politicienilor de la putere.

Protestatar: ”Ăsta e doar începutul dacă nu se va schimba nimic!”

Citește și
proteste în Capitală, 20 ianuarie - 12
Jurnaliștii străini, foarte impresionați de românii care au protestat sub zăpadă și ploaie

Femeie în vârstă, cu pancarta ”PSDcu mâinile mânjite”: ”Am venit aici ca să trăim într-o ţară liberă, nu plină de corupţi!”

Protestatarii au venit cu steaguri ale Românie, SUA și Germaniei și pancarte cu mesaje: ”Vrem femei precum Codruța, nu ca Viorica sau Olguța” sau ”Russia, goodbye!”

Oameni de toate vârstele au pornit de la ''kilometrul zero al democratiei'' într-un marş simbol spre Parlament, acolo unde legile justiţiei au fost modificate.

În fata Parlamentului a fost desfăşurat un uriaş steag al Uniunii Europene iar Piaţa Constituţiei a fost învăluită într-o mare de lumină.

Protestatar: ''Aș dori ca parlamentul acesta să lase în pace legile justiţiei şi să-şi îndeplinească promisiunile pentru care au fost aleși.”

Protestatara: "Mă supără tot ce s-a întâmplat în ultimul an - cu legile justiţiei - e inadmisibil, cu codul fiscal, cu formularul 600, nimic nu e în regulă!''

Protestatar: "Să terminăm odată cu clica asta politică. În ultima vreme, mi se pare că nu mai reprezentăm nimic pentru ţara asta, pentru parlamentarii noştri, suntem buni doar în preajma alegerilor, nici acolo nu mai suntem!''

Tata cu 3 copii: "Mesajul pentru ei este să lupte pentru ce e al lor, asta sper!''

Câţiva copii au făcut un om de zăpadă pe spaţiul verde din Piaţa Constituţiei.

Protestatar: "Încă mai sper că ceva se va întâmpla... bine. Aş dori să mi se întoarcă fata acasă, fata mea a plecat în altă ţară pentru că în România nu i se oferă niciun beneficiu pentru visele ei."

Protestatar: "Protestez pentru că vreau să se schimbe clasa politică, de la temelie. Să plece toţi acasă şi să vină alţii, care vor să facă ceva pentru ţara asta."

Protestatara: "Eu, una, m-am săturat de oamenii ăştia care ne conduc, este clar că sunt incompetenţi, corupţi. Mai avem mult de mers, dar nu ne lăsăm, pur şi simplu!"  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult