Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din tot județul Tulcea: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”

Populaţia din 16 comune din judeţul Tulcea şi din municipiu a primit în noaptea de sâmbătă spre duminică un nou mesaj RO-Alert de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul războiului din Ucraina.

Potrivit unei informări transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, structurile cu rol de apărare a teritoriului României şi al NATO au identificat posibile atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în zona de frontieră cu statul român.

În mesaj, tulcenii au fost avertizaţi cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi li se recomandă ca în următoarele 90 de minute să ia măsuri de protecţie şi adăpostire dacă situaţia o impune.

Potrivit ISU, în urma mesajului RO-Alert, la dispeceratul instituţiei nu s-a primit niciun apel prin care să se sesizeze căderea unor obiecte pe teritoriul României, potrivit Agerpres.

Rusia, un nou atac spre Odesa

Rusia a lansat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică un atac cu rachete şi drone asupra Ucrainei, au anunţat duminică forţele aeriene ucrainene, precizând că în atac a fost folosită şi o rachetă balistică Iskander, transmite Reuters.

Citește și
copil disparut
Primul mesaj RO Alert trimis după dispariția unui copil. Minorul a fost găsit în Gara de Nord

Sistemele de apărare antiaeriană ucrainene au distrus o rachetă de croazieră şi 20 de drone de atac, iar racheta Iskander nu şi-a atins ţinta, au precizat forţele aeriene ucrainene într-un mesaj pe Telegram.

Armele ruse au fost distruse deasupra regiunilor Odesa, Herson, Zaporojie şi Hmelniţki, potrivit aceluiaşi mesaj.

Guvernatorul regiunii Odesa (sud), Oleh Kiper, a indicat la rândul său duminică pe Telegram că un civil a fost ucis de resturile unei drone doborâte deasupra regiunii.

Acesta a mai menţionat că apărarea antiaeriană ucraineană a distrus deasupra Odesei nouă drone de atac de producţie iraniană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult