Modifica setarile cookie
Toate categoriile

5.000 de medicii au ieșit în stradă. Cer recompensarea gărzilor, turelor și „sacrificiului personal”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cinci mii de medici şi alți angajați din spitale protestează astăzi în faţa Guvernului, dar şi a ministerelor şi Parlamentului, și cer creşterea salariilor.

Protestatarii au ajuns în Piața Revoluției, aici unde se află Ministerele Sănătății și Muncii. Sunt câteva mii de cadre medicale venite din toată țara la manifestare.

Situația este tensionată în rândul medicilor. Aceștia cer mai mulți bani pentru gărzi, despre care spun că sunt plătite la fel de șase ani de zile, în contextul în care inflația a crescut simțitor. Ei cer asigurarea unei creșteri reale a veniturilor salariale a angajaților din sănătate și plata unei recompense corecte, pentru că își asumă niște riscuri prin lucrul în condiții de muncă deosebit de periculoase, dar și pentru „sacrificiul personal și al vieții de familie” pe care îl fac, lucrând în ture și de sărbători legale.

Protestul este îndreptat și împotriva formei ultimei ordonanțe de urgență privind unele creșteri salariale în sănătate. Medicii susțin că prin această ordonanță se creează o serie de noi inechități salariale și se adâncesc câteva din cele care există deja. De aici, cadrele medicale vor porni în marș până în fața Palatului Parlamentului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult