Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marți vor fi validate voucherele din „Rabla pentru Electrocasnice'', etapa a II-a. Bugetul s-a epuizat în șase ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

Luni a început a doua etapă a programului „Rabla pentru Electrocasnice'', cu un buget de 10 milioane de lei, care s-a epuizat însă în primele șase ore.

Peste 24.000 de români au prins vouchere de 300 şi 500 de lei, ca să îşi ia laptopuri și tablete. Voucherele ar putea fi validate chiar marți, de către Administrația Fondului De Mediu, împreună cu cele din prima etapă, și vor putea fi utilizate, în cel mult șapte zile.

Cei care au fost pe fază și-au putut genera vouchere de 500 de lei pentru laptopuri și de 300 de lei pentru tablete. Vor trebui totuși să le dea la schimb pe cele vechi. Când le vor înlocui cu cele noi, valoarea voucherului trebuie să fie sub de 50% din cea a produsului cumpărat.

Laurențiu Neculaescu, președintele AFM: „Deja la ora 14 aveam aproximativ 9 milioane consumați din cei 10 alocați acestei etape. Este foarte adevărat că anul acesta a fost pentru prima dată când în sesiunea din vară a programului, dacă ai generat un voucher și nu l-ai folosit pentru categoria pentru care el a fost generat, acum în cea de a doua sesiune nu mai poți să soliciți acel tip de voucher pe care nu l-ai utilizat în prima sesiune."

În total, peste 24.000 de români au obținut vouchere în acestă etapă. Aproape 14.000 pentru laptopuri, iar restul, de 10.000, pentru tablete. Daniel Apostol, directorul unui magazin de electrocasnice: „Avem modele care pornesc de la 1010 lei, cu voucherul de 500 de lei rămânem la 510 lei, diferența pe care clientul trebuie să o achite în magazin sau online. La tablete, la fel, avem modele la care clientul trebuie să dea 310 lei diferența și se duc până la 8-9-10 mii de lei, tablete care sunt mult mai performante."

Citește și
Rabla pentru electrocasnice
Aproape 30.000 de români s-au înscris pentru noua rundă a programului Rabla pentru Electrocasnice

Marți, oficialii AFM și reprezentanți ai altor ministere se vor întâlni într-o ședință de validare a voucherelor pentru laptopuri și tablete. Vor fi validate și voucherele din prima etapă, pentru frigidere și mașini de spălat. Din acel moment, cumpărătorii au la dispoziție șapte zile ca să le cumpere.

Ultima etapă - cea pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare - începe pe 19 decembrie și se încheie pe 23 decembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult