Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marşul pietonilor şi bicicliştilor, la Iași. Oamenii se plâng că nu au loc de mașini

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 200 de oameni s-au adunat în centrul oraşului Iaşi, la Marşul pietonilor şi bicicliştilor.

Participanţii au cerut piste mai bune pentru biciclişti şi trotuare mai sigure pentru pietoni.

Vremea rece nu i-a împiedicat pe cei 200 de oameni să se strângă în centrul Iaşiului pentru a cere de la autorităţi soluţii mai bune pentru siguranţa celor care circulă pe străzi fără autoturisme. Printre ei, biciclişti, pietoni şi persoane cu dizabilităţi.

Femeie: „Noi chiar ne dorim să ducem copiii la grădiniță cu bicicleta. Din păcate, noi nu avem nici trotuare pentru pietoni în Bucium. Nu putem merge nici pe jos pe lângă carosabil, darămite cu bicicleta."

Nici pasionaţii de alergare, sau pensionarii iubitori de plimbări, nu au lipsit. Şi ei au mărșăluit prin oraș.

Citește și
protest razboi roma
Roma: Zeci de mii de italieni au participat la un marş pentru pace în Ucraina. VIDEO

Bătrână: „Eu sunt adepta mersului pe jos. Cu problema asta cu trotuarele mă confrunt. Nu reușesc decât să mă strecor printre mașini parcate aiurea."

Ioana Amăriuței Popa, organizator: „În Iași, sunt teoretic, pe hârtie, peste 49 de km de piste pentru biciclete, sunt acele benzi roșii de pe trotuare, care sunt nesigure. Practic e un calvar pentru noi, ca și pietoni și bicicliști să mergem pe trotuare."

Marşul a fost organizat de Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ, care luptă pentru promovarea transportului public şi a celui ecologic, pe două roţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult