Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marea Britanie susține că Rusia va organiza referendumuri în regiunile ocupate din sudul Ucrainei

Autorităţile instalate de Rusia în noile teritorii ocupate din sudul Ucrainei sunt sub presiune şi este posibil să facă pregătiri pentru a organiza referendumuri privind alipirea la Rusia mai târziu în acest an, informează Ministerul Apărării de la Londra

"Autorităţile locale cel mai probabil forţează populaţia să dezvăluie informaţii personale pentru a alcătui registrele de vot", a precizat Ministerului Apărării pe Twitter, potrivit Agerpres.

Rusia clasifică aceste zone ocupate drept unele aflate sub "administraţie civil-militară".

Ucraina a respins probabil asalturile ruseşti la scară mică de pe linia frontului din apropiere de Doneţk în regiunea estică Donbas, mai precizează sursa citată.

În acelaşi timp, în zona Herson, Rusia a realizat două poduri de pontoane şi a introdus un sistem de feribot pentru a înlocui podurile distruse de ucraineni în ultimele tiruri, mai menţionează armata britanică.

Citește și
razboi ucraina, inchisoare, atac
Război în Ucraina, ziua 157. Moscova acuză Kievul că a bombardat o închisoare din estul țării cu ajutorul sistemului HIMARS
Kievul condamnă "cu fermitate" decretul lui Putin privind accesul la cetăţenia rusă pentru ucraineni

Autorităţile de la Kiev "condamnă cu fermitate” decretul preşedintelui rus Vladimir Putin care facilitează accesul la cetăţenia rusă pentru toţi ucrainenii, considerându-l drept "o nouă încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei".

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate decretul preşedintelui Federaţiei Ruse. Decizia constituie încă o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, incompatibilă cu normele şi principiile dreptului internaţional”, se arată în comunicatul citat de lefigaro.fr.

Rusia a anunţat că facilitează accesul tuturor ucrainenilor la cetăţenia rusă, extinzând o măsură pe care o aplica până acum doar în teritoriile pe care le-a ocupat în Ucraina.

”Cetăţenii Ucrainei (...) dispun de dreptul de a cere cetăţenia Federaţiei ruse potrivit unei proceduri simplificate”, se arată într-un decret al preşedintelui rus Vladimir Putin, publicat în luna iulie.

Această măsură extinde la toţi cetăţenii ucraineni această procedură aprobată - în mai - în cazul locuitorilor regiunilor ucrainene Zaporijjea şi Herson, pe care Rusia le ocupă în mare parte de la lansarea invaziei, la sfârşitul lui februarie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult