Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O elevă de 8 ani din Maramureș, trasă de păr și bătută cu cărțile peste cap de o învățătoare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Acuzații grave la adresa unei învățătoare din Maramureș, care ar fi agresat o elevă de 8 ani.

Bunicii copilei spun că fetița a venit speriată acasă și a povestit că a fost trasă de păr și lovită în cap cu cărțile din ghiozdan, pentru că s-a jucat cu alți colegi.

Reprezentanții inspectorului școlar spun că dascălul este la pensie și a fost chemat de acasă pentru a-i tine locul învățătoarei, care are anumite probleme medicale. O anchetă este acum în plină desfășurare.

Incidentul a avut loc la școala din localitatea Satulung. Fetița, elevă în clasa a 2-a, le-a spus, cu ochii în lacrimi, bunicilor că ar fi fost bătută în clasă de noua învățătoare. Ba chiar femeia ar fi amenințat-o pe fetiță că o s-o tundă.

Bunicul fetiței: "Fiind toți copiii în clasă, un băiat de aici din sat zice că s-a strâmbat și că ea a scos limba și doamna învățătoare s-a înfuriate atât de tare încât a tras-o pe fetiță de păr și i-a zis să scoată cărțile și fetița n-a știut ce să scoată din geantă și ea i-a scos cărțile din ghiozdan și a început să-i dea cu ele în cap și a prins-o de păr și a zis că-i taie părul. Acum se trezește noaptea și începe să plângă, că îi e frică".

Citește și
Ambulanță
Un bărbat de 51 de ani a murit după ce un molid a căzut peste el, în Maramureș

Fetița în vârstă de 8 ani e crescută de bunicii care o iubesc că pe ochii din cap și, văzând-o atât de marcată de incident, se gândesc să o ducă la un psiholog.

Între timp, au anunțat conducerea școlii și pe cei de la inspectoratul școlar. Până la terminarea celor două anchete, învățătoarea pensionară nu a mai fost lăsată la catedră. Părinții celorlalți copii sunt revoltați.

Mama unui alt copil: "E foarte grav, adică noi suntem părinți, ne străduim să îi purtăm la scoală, să îi educam și îi trimiți la școală cum poți și ce auzi e înfiorător. Fetița e panicată acum. Nu mai vrea să meraga la școală".

Vasile Mureșan, primarul comunei Satulung: "Acea învățătoare o înlocuiește pe cea care e bolnavă și e internată în spital pentru că e bolnavă. S-au depus declarații și se fac anchete și ancheta administrative pe care o face ISJ-ul".

Ligia Duruș, purtător de cuvânt IȘJ MARAMUREȘ: "Au fost demarte verificări la niveul unității de învățământ. Învățătoarea titular la clasă este în concediu medical și a fost înlocuită".

Și polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult