Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mănăstirea Adamclisi, mistuită de flăcări, nu avea aviz de securitate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mănăstirea Sfântului Apostol Filip din Adamclisi, județul Constanța, care a fost mistuită de flăcări în incendiul de joi, nu avea aviz de securitate la incendiu.

Asta este concluzia la care au ajuns inspectorii ISU Dobrogea. Pentru că nu avea toate actele în regulă, iar instalația electrică avea numeroase improvizații, starețul a fost amendat. Arhiepiscopia Tomisului susține că după tragedia de la Colectiv, le-a cerut tuturor celor ce conduc lăcașurile sfinte, să aibă autorizații de securitate la incediu.

Vineri, pompierii au anunțat că lăcașul de cult nu avea aviz și nici autorizație de incendiu, deși starețul era obligat să solicite aceste documente încă de la începutul construcției.

Ana-Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Constanța: „Mănăstirea a ars în proporție de 80%, din fericire, colegii mei au reușit să salveze paraclisul, care se află în subsolul bisericii. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurt circuit. Mănăstirea nu avea nici aviz de securitate la incendiu, nici autorizație de securitate la incendiu."

Eugen Tănăsescu, preot, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: „O să cercetăm și noi care era stadiul hârtiilor. Ei aveau obligația să aibă actele necesare legale, noi i-am informat. Regretăm pierderea acestui lăcaș de cult important și sperăm să putem să-l refacem în scurt timp. Am făcut o comisie de expertiză și vrem să refacem biserica respectivă.”

Citește și
Incendiu manastire
Incendiu puternic la o mănăstire. Călugării au ieșit în siguranță

Reprezentanții Ahiepiscopiei susțin că mănăstirea dedicată Sfântului Apostol Filip a început să fie construită în 2005, iar biserica, în 2008.  Vineri, starețul mănăstirii a fost amendat de Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea cu 500 lei, pentru că instalația electrică avea tot felul de improvizații.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult