Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mamaia pierde supremația. Ce stațiune va deveni perla litoralului românesc. Cât va costa metrul pătrat construit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe litoral se dezvoltă zeci de proiecte imobiliare. Se construiește atât în Mamaia, cât și în sudul litoralului, iar investitorii sunt inclusiv din China.

În mare parte, este vorba despre imobile destinate turismului. Prețul pe metru pătrat variază. De pildă, în Mamaia, pornește de la aproximativ 1.600 de euro.

În Mamaia, stațiune în care se construiește masiv de câțiva ani, sunt ridicate acum mai multe imobile cu apartamente care vor fi închiriate în regim hotelier. Unele sunt chiar la limita cu plaja. 45 de autorizații a emis Primăria Constanța în 2022, iar de la începutul anului încă 16.

Conform dezvoltatorilor, un metru pătrat construit în Mamaia ajunge la cel puțin 1.600 de euro. Prețul aproape se dublează în cazul apartamentelor de lux.

Luca Petrică, inginer constructor: ”Merită, pentru că este o investiție și, ținând cont de zonă, locația respectivă va fi un plus tot timpul, adică nu are cum să se devalorizeze”.

Citește și
masaj
Hotelurile de pe litoral au pregătit oferte speciale pentru 8 Martie. Cât costă două nopți de cazare la Mamaia
Stațiunea Olimp va redeveni perla litoralului. Cât va costa un metru pătrat construit

Nu demult aproape gol, sudul litoralului urmează să fie împânzit de șantiere. Doar pentru zona costieră de la Olimp până la Mangalia au fost emise 75 de autorizații de construcție. Este vorba despre documente eliberate în acest an, strict pentru zona de interes turistic.

Cei mai mulți investitori s-au orientat spre Olimp. Într-un ansamblu cu 21 de etaje, un metru pătrat construit ar urma să coste aproximativ 2.000 de euro, potrivit dezvoltatorului.

Autoritățile promit că noile construcții nu vor duce la restrângerea zonei verzi a stațiunii.

Dragoș Angelescu, viceprimarul municipiului Mangalia: "Discutăm de investiții de la P+1 până la P+20 de etaje. Ne dorim să păstrăm în același timp spațiul verde".

Mai jos, în Saturn, este ridicat un ansamblu rezidențial cu 200 de apartamente. Dezvoltatorii sunt chinezi.

Au investit aproape 20 de milioane de euro în blocuri de apartamente. Cele mai multte dintre ele s-au vândut încă din faza de proiect. Metrul pătrat costă, aici, între 1.000 și 1.300 euro.

Constanța, în topul celor mai scumpe orașe din România

Analiștii unei platforme de anunțuri imobiliare pun Constanța între cele mai scumpe cinci orașe din țară.

Daniel Crainic, director de marketing portal imobiliare: "Constanța are un caracter atipic, pentru că este principalul oraș turistic al României și asta face ca pe piața rezidentială din Constanța să fie foarte mulți jucători din afara Constanței. Acest lucru are și plusuri și minusuri, prețurile tind să crească în continuare".

Potrivit platformei de imobiliare, prețul mediu pe metrul pătrat este de 1.624 de euro în cazul apartamentelor noi și 1.465 euro, în ceea ce le privește pe cele vechi. Aceeași sursă spune că prețurile au crescut cu 3%, în ultimele 12 luni.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult