Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai mulți foști și actuali angajați ai Senatului sunt vizați într-un dosar de falsificare a adeverințelor de salariat

Mai mulţi foști și actuali angajaţi ai Senatului sunt vizați într-un caz în care s-ar fi folosit adeverinţe false de salariat pentru obținerea unor credite sau împrumuturi de tip CAR.  

Astfel, potrivit secretarului general al Senatului, Mario Oprea, IPJ Prahova a trimis la Senat o ordonanță de predare a adeverințelor de salariu legate de 12 angajați.

Dintre aceștia, opt sunt încă în activitate la Senat.

Conform sursei citate, ”nu este vorba de nicio descindere DIICOT la Senatul României”.

Oprea a mai precizat că Senatul a solicitat Parchetului Prahova să comunice dacă există calitatea de suspect a vreunei persoane incluse în lista din dosar şi dacă s-a dispus începerea umărării penale, însă până acum nu există un răspuns.

Secretarul general al Senatului spune că, până când nu este primit răspunsul Parchetului, Senatul nu poate aplica prevederile legii 7 din 2006, care prevede două condiții pentru aplicarea de sancțiuni: când persoana vizată are calitatea de suspect şi când s-a dispus începerea umărării penale.

Citește și
dormitor
PSD vrea taxe mai mari pentru românii cu "case scumpe". Care ar putea fi pragul și de ce PNL încă nu e convins de măsură

Potrivit unor surse, toate persoanele vizate de poliție au fost sau sunt și în prezent consilieri parlamentari.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult