Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cursuri la temperaturi de 18 grade, în București, din cauza avariilor. Părinții le-au adus copiilor calorifere electrice

Your browser doesn't support HTML5 video.

În toiul iernii în mai multe grădinițe, școli și licee din Bucureşti copiii învață în frig. Deși nu au datorii către furnizor, unitățile de învățământ afectate primesc agent termic sub parametri, iar temperatura în clase nu depășește 18 grade.

Sunt avarii temporare, spun autoritățile, însă pentru 3 grădinițe din sectorul șase situația nu se va rezolva în această iarnă. Încăperile sunt încălzite cu ajutorul caloriferelor electrice aduse de părinți.

La grădiniţă 230 din sectorul 6, părinţii şi bunicii aşteaptă îngrijoraţi la poartă ieşirea copilaşilor. Au fost avertizaţi de educatoare să îi aducă bine îmbrăcaţi la ore pentru că este frig în clase.

Părinte: ”Tocmai ce am fost anunţaţi că aveam un calorifer şi ne-au zis că nu mai avem deloc căldură nici nu avem în casă ce să vă mai zic. Ne-au anunţat şi un părinte a adus o aerotermă i-am îmbrăcat cât de gros am putut cu dress, pe dedesubt şi polar vă daţi seama”. Directoarea instituţiei spune că situaţia persistă de mai bine de două săptămâni şi că în ciuda solicitărilor făcute către furnizorul de agent termic, lucrurile nu s-au îmbunătățit.

Iolanda Pop, director grădiniţa numărul 230: "A fost o perioadă în care Radet nu a furnizat în parametrii căldura şi în salilie de clasa a fost foarte frig. Du personal când am mers cu aplicaţia erau 16 grade. Singura soluţie şi rapidă a fost acest circuit şi introducerea caloriferelor. Noi plătim”.

Părinte: "Nu este căldură şi în al doilea rând nu funcţionează nici prizele, au putere mică şi aveau nişte reşouri duse de părinţi 16 grade în cameră la ora asta".

Iar autoritățile nu pot da vești bune.

Ciprian Ciucu, primar sector 6: "Sunt probleme cu livrarea agentului termic nu e singura în care avem astfel de probleme eu am fost informat destul de târziu acum 2 săptămâni. E frig pentru că anvelopările au fost făcute prost, iar termoenergetica nu livrează la cote normale agentul termic. Încercăm să găsim soluţii pe termen scurt cu echipamente suplimentare de încălzire şi deja am bugetat reanveloparea şi achiziţia de pompe de căldură care să suplinească ce livrează termoenergetica”.

La nivelul Bucureştiul, în sistemul de centralizare al avariilor figurau mai multe şcoli şi licee care au probleme cu căldura. Însă nu se vorbeşte despre suspendarea cursurilor şi trecerea în sistem online.

Reprezentanţii Termoenergetica au declarat că astfel de situaţii sunt temporare însă oricând pot apărea alte avarii. În aceaste condiţii singura soluţie pare o haină în plus la ore.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult