Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai multe persoane s-au trezit cu credite făcute de doi indivizi din Vrancea și Prahova. Înșelăciune de peste 11.000 de euro

Patru percheziţii au fost efectuate joi de poliţiştii constănţeni la Focşani, în judeţul Vrancea, şi în localitatea Drăgăneasa, din judeţul Prahova, la locuinţele a doi bărbaţi.

Indivizii sunt acuzaţi că ar fi contrafăcut mai multe cărţi de identitate, folosind datele de identificare ale altor persoane, pe baza cărora ar fi obţinut credite de la instituţii financiare nebancare. „La data de 16 mai, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat patru percheziţii domiciliare - trei în municipiul Focşani, judeţul Vrancea, şi una în satul Drăgăneasa, judeţul Prahova, la locuinţele a doi bărbaţi, de 32 de ani, respectiv 49 de ani”, se arată într-un comunicat al IPJ Constanţa. Aceştia sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals privind identitatea. Astfel, în iulie 2022, cei doi bărbaţi ar fi contrafăcut mai multe cărţi de identitate, folosind datele de identificare ale altor persoane, pe baza cărora ar fi obţinut credite de la mai multe instituţii financiare nebancare. Prejudiciul cauzat este de 58.000 de lei. În urma percheziţiilor domiciliare, a fost luată măsura indisponibilizării unui autoturism. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult