Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scene dramatice la Piatra Neamț, unde mai mulți turiști au rămas blocați în telegondolă. VIDEO

Mai multe persoane au rămas blocate, luni seară, în telegondole din municipiul Piatra Neamţ, pompierii şi salvamontiştii intervenind pentru salvarea acestora.

În interior s-au aflat 15 persoane, fără probleme medicale.

Pentru deblocarea acestora, salvatorii au intervenit cu 2 mașini de stingere și o autoscara. De asemenea, la fața locului au fost trimise o ambulanță SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă, potrivit ISU Neamț.

O persoană a fost recuperată în jurul orei 21:00, iar ulterior sistemul a fost repus in funcțiune, cu ajutorul unui motor diesel.

Astfel, telegondolele și-au reluat deplasarea către zona de sosire și toate persoanele blocate au ajuns în siguranță la sol.

Alpiniștii de la Salvamont vor urca pe stâlp, după care vor coborî pe cablu până la cabinele blocate. Scara pompierilor nu ajunge la gondola unde se află 3 adulți și un copil, iar alpiniștii vor coborî pe rând persoanele din cabină până la nacela scării pompierilor.

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, pompierii au fost solicitaţi să intervină, luni seara, pentru salvarea mai multor persoane blocate în telegondole în Piatra Neamţ.

La faţa locului s-au deplasat pompieri alpinişti şi alpinişti de la Salvamont Piatra Neamţ.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult