Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai multe mitropolii și episcopii din țară organizează tabere de vară. Ce vor face acolo copiii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu sprijinul voluntarilor, mai multe mitropolii și episcopii din țară organizează tabere de vară. Acolo, copiii se bucură de drumeții, dar au parte și de discuții cu psihologi sau preoți, despre lucruri care îi frământă.

Iar interesul este mare, spun responsabilii. Pentru o astfel de experiență de o săptămână, prețurile ajung și la aproximativ 1.900 de lei.

În stațiunea Durău din Neamț, Mitropolia Moldovei și Bucovinei organizează, din iulie până în septembrie, tabere de vară pentru elevii cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani. Costurile ajung, pentru un copil, la 1.890 de lei. Sunt asigurate transportul, cazarea pentru o săptămână și atelierele.

Mihaela Săvinescu, mama unui participant: „A venit foarte bine dispus, cu energie pozitivă, uimitoare. În primul rând, pentru a socializa, pentru a se dezvolta, spiritual, emoțional și social”.

Pe lângă jocuri și drumeții, puștii au program de rugăciune.

Citește și
bruxelles
Capitolul care a divizat statele din UE. Cele două tabere rivale care s-au întâlnit de urgență la Bruxelles

Bianca Doroftei, directorul taberei: „Mulți părinți caută pentru copii un mod de a se deconecta de ecrane. Anual avem între 50 și 100 de copii care vin din toate colțurile lumii”.

Și Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia organizează astfel de tabere, iar cererea este mare. Prețurile pornesc de la 600 de lei. Alături de preoți sau consilieri, copiii au discuții pe diverse teme.

Oliviu Botoi, consilier cultural Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia: „Tutunul, drogurile, dependențele digitale, dependența de telefonul mobil”.

Și Arhiepiscopia Clujului aduce în față adolescenților subiecte sensibile.

Oana Raluca Băilă, coordonator tabără: „Vorbim și despre viața sexuală, despre consumarea unor substanțe printre care și drogurile, despre importanța prieteniei. În fiecare tabără există rugăciuni de dimineață și de seară. Este interzis fumatul și consumul de băuturi alcoolice”.

Petru Buran, preot și colaborator al taberei: „Chiar și acum, după două zile de la data de începere a înscrierilor, deja undeva la vreo trei serii de tabără au locurile epuizate”.

Unele episcopii și mitropolii pregătesc și activități gratuite pentru copii din familii defavorizate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult