Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai multe centrale vor fi oprite planificat în această primăvară

Mai multe centrale vor fi oprit planificat în această primăvară. Cea mai mare unitate de generare care a luat această decizie este centrala pe gaze în ciclu combinat de la Brazi.

Astfel, după ce a produs o cantitate record de energie electrică în 2021, centrala care are o putere instalată de 860 MW va fi oprită, în perioada 1 ianuarie-30 aprilie, notează Economica.net. Oprirea este planificată pentru revizie.

„Sperăm ca planurile noastre să nu fie compromise de evoluția pandemică. OMV Petrom vinde oricum mai multă electricitate decât produc, și ne vom acoperi obligațiunile contractuale prin achiziția de energie de pe piață”, a declarat Franck Neel, director în cadrul OMV Petrom.

El a precizat că în piață a fost deja făcut anunțul indisponibilitatea centralei.

De asemenea, în perioada 14 februarie-23 martie va fi oprit programat un grup de 194 MW al hidrocentralei de la Porțile de Fier, iar în perioada 1 februarie-4 martie mai apare ca fiind oprit programat un alt hidroagregat de la Porțile de Fier.

Citește și
factura
Noua schemă de compensare şi plafonare a facturilor la electricitate şi gaze a intrat în vigoare

În perioada 7 februarie-10 martie se va opri și un grup pe gaze, (84 MW în statisticile ENTSO-E) de la CET București Sud.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult