Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Timișoara. Abuzurile clanurilor de romi cu interese imobiliare, din nou în prim-plan. „De data asta și-au pierdut limitele”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Imagini halucinante au fost surprinse de o cameră de supraveghere, în Timișoara. Membrii unei familii au fost înregistrați în timp ce vandalizează autoturismul unor vecini.

Aceștia din urmă spun că agresorii îi terorizează de 20 de ani ca să îi gonească și să le cumpere casa. Fenomenul este unul comun pentru Timişoara ultimelor decenii, unde, spun autorităţiile, mulţi proprietari şi-au vândut casele la preţuri de nimic, după ce au cedat actelor de hărţuire. În cazul de acum, a fost deschis un dosar penal, pentru distrugere.

Scena în care un minor lovește mașina parcată cu pumnii și picioarele, iar un bărbat îi rupe oglinzile și dă cu o bâtă de baseball în ea au fost înregistrate în urmă cu o săptămână și jumătate. La vandalizare a participat și o femeie. Agresorii au distrus și camerele de supraveghere.

Proprietara mașinii spune că este doar cea mai recentă agresiune asupra ei și a fiicei sale, care stă cu ea. Cei acuzați, familia Cârpaci, le sunt vecini. Locuiesc împreună în același imobil: agresorii stau la demisol, iar familia cealaltă, la parter. Șicanele ar fi început acum 20 de ani, când familia Cârpaci s-a mutat acolo.

Camelia Dragoș, victimă: „De data asta, după cum ați văzut pe filmare, și-au pierdut limitele.”

Citește și
Radu Mihaiu
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu: Da, există o mafie imobiliară în Bucureşti

După atac, tânărul care a rupt oglinzile mașinii și a distrus camerele de supraveghere a fost reținut. Acum, el este cercetat în libertate, pentru distrugere. Cele două femei spun însă că se simt în continuare în pericol.

Camelia Dragoș, victimă: „Suntem amenințați cu moartea. Chiar după ce au fost chemați la poliție au continuat agresiunea”.

Angajați ai Primăriei și Poliția Locală au vrut să facă un control, pentru că agresorii sunt acuzați și că ar fi modificat un perete de rezistență, dar nu au fost primiți.

Hajdu Attila, director Poliția Locală Timișoara: „Clădirea se află în zonă protejată. Vom apela la căile pe care le avem pentru a obține accesul în vederea efectuării unui control”.

Reclamată: „N-am făcut nimic”.

Reporter: E adevărat că vă terorizați vecinii? Vreți să fiți proprietari exclusivi?

Reclamată: „Nuuu, nu e adevărat, minte. Dacă vor să îmi vinde și vrea să stea cu noi, poa' să stea. Nu-i nicio problemă”.

În Timișoara se vorbește de decenii despre un fenomen al presiunii unor clanuri asupra diverșilor proprietari de clădiri valoroase, cu scopul de a-i forța să vândă.

Flavius Ilioni-Loga este președintele unui ONG care a închirat un spațiu într-o clădire istorică. Spune că a fost nevoit să plece după doar două zile.

Flavius Ilioni-Loga - președinte Asociația LOGs: „Am fost amenințați, cu moartea, cu bătăi, au fost aruncate pietre, sticle după noi. După ce s-a deschis un dosar penal am început să primesc telefoane din partea clanului Cârpaci să facem să fie bine.”

Despre mafia imobiliară din Timișoara s-a vorbit pe larg și în emisiunea „România, te iubesc”. Clanurile din orașul de pe Bega au reușit după Revoluție să pună mâna, prin fraude, pe zeci de imobile de patrimoniu. În proprietatea clanurilor Stancu și Cârpaci au ajuns inclusiv spitale și secții de poliție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult