Modifica setarile cookie
Toate categoriile

MAE: Șase români și un sirian, repatriați din Siria. Ei au ajuns, duminică, la București

Șase români și un sirian au fost repatriați, sâmbătă, din Siria prin Liban, ca urmare a unor demersuri susținute la nivelul Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, „cu sprijinul Echipelor Consulare Mobile ale misiunilor diplomatice române de la Damasc și Beirut, grupul a părăsit teritoriul sirian la data de 20 ianuarie, pe cale terestră către Liban, de unde şi-a continuat deplasarea către România, pe cale aeriană, pe ruta Beirut – Otopeni.”

Costurile aferente transportului terestru și aerian a fost suportat în întregime de MAE, iar duminică operațiunea s-a încheiat.

„De la debutul operațiunilor de evacuare din Siria (anul 2011), prin intervenția directă a Ambasadelor României la Damasc și Beirut și sub coordonarea Celulei de Criză a MAE, au fost repatriați 747 de cetățeni români și membrii de familie ai acestora. În prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistență și protecție consulară inclusiv cetățenilor din Australia, Canada, Franța, Republica Moldova și Portugalia, aflați pe teritoriul Siriei”, mai informează Ministerul de Externe.

Totodată, autoritățile române le recomandă cetățenilor care se află în zone de conflict să părăseascî zona și să contacteze misiunile României din teritoriu, pentru a-și anunța prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară.

Citește și
Mascati
Un roman condamnat la 8 ani de inchisoare in 2009 a fost repatriat abia acum. Unde l-au gasit politistii

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult