Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lumina Sfântă din Ierusalim a ajuns în România: ”Are o mare putere simbol”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sfânta Lumină de la Mormântul Sfânt din Ierusalim, adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a ajuns sâmbătă la Bucureşti.

La Aeroportul Internaţional Otopeni, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, a aşteptat pentru a distribui Sfânta Lumină din candela adusă de la Sfântul Mormânt delegaţiilor eparhiilor Patriarhiei Române, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare.

Ulterior, pe Colina Bucuriei, în aceaşi seară, în intervalul orar 19:30 - 20:30, va avea loc o procesiune de primire a Sfintei Lumini, la Catedrala Patriarhală, de către Patriarhul Daniel.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii.

La miezul nopţii, creştinii ortodocşi, dar şi greco-catolici, vor fi martorii miracolului Învierii. Anul trecut, cu toţii am primit lumina în uşa casei, la fel şi sfintele Paşti. Acum, însă, avem ocazia să fim aproape de biserici, dar şi unii de alţii, prin bunătate, respectând însă intimitatea celuilalt, şi purtând măşti. Dar, vom fi împreună. “Nu ne dăm seama cât de important este firescul, decât atunci când ni se ia” spune părintele Visarion Alexa, invitat în studioul Știrilor Pro TV.

Citește și
romani intorsi acasa
Mii de români care lucrează în străinătate s-au întors în țară. Unii vor sta în carantină

El a explicat că lumina de la Ierusalim va fi adusă în România de către Patriarhul Ierusalimului, Teofil (foto, jos).

 

”Patriarhia Română are la Ierusalim o reprezentanță, unde se află părintele Teofil, un preot monah foarte destoinic, care astăzi va veni în delegație de la Cetatea Sfântă, pentru a aduce lumina de la Sfântul Mormânt. Este misionarul, să spunem, al Sfântului Mormânt, aici în România.

Sigur, are o mare putere simbol. Vedeți, în întunericul care se va lăsa în noaptea aceasta, este fascinantă luminița aceea - e doar o luminiță - care apare dintr-odată în întunericul acela și brusc începe să radieze, se împrăștie în toată parohia, în toată comunitatea, apoi în tot orașul. Dacă ai privi undeva de sus întâmplarea aceasta ar fi fascinant, să vezi cum un val de lumină dintr-odată se răspândește în tot orașul. La fel s-a întâmplat și acum 2000 de ani cu învierea lui Hristos.” - a spus preotul Visarion la Știrile Pro TV.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult