Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ludovic Orban: Ne-am angajat să construim aproape 3.000 de km de autostrăzi şi drumuri expres

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că Guvernul, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), s-a angajat să construiască 3.000 de kilometri de autostradă şi drumuri expres.

"Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în baza programului nostru de relansare economică şi investiţii, va avea proiecte extrem de mari. Noi ne-am angajat să construim aproape 3.000 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres, investiţii importante", a afirmat Orban.

El a precizat că fondurile pentru investiţii vor alocate din bugetul Uniunii Europene în exerciţiul financiar 2021- 2027 şi din Programul de Rezilienţă şi Recuperare. Bugetul total alocat României va fi de 80 de miliarde de euro.

Luna trecută, Uniunea Europeană a acordat României un pachet de relansare economică post-coronavirus în valoare de 80 de miliarde de euro. Banii vor fi folosiți pentru a reface infrastructura în țării, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice, dar o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare, pentru revigorare economică.

”Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie şi în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiţi să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul naţional de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică. Iată, deci, că până acum ne-am pregătit bine, am obţinut un rezultat frumos. Încă o dată, este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european, şi vom merge mai departe, fiindcă aceşti bani trebuie folosiţi pentru reconstrucţia României”, a transmis președintele Klaus Iohannis, după negocierile cu liderii UE.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult