Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Locuințele noi nu mai au căutare în această perioadă. La Salonul Imobiliar au apărut promoții pentru cele noi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Piața imobiliară traversează o perioadă de stagnare. Se vede cu ochiul liber la Salonul Imobiliar deschis astăzi în Capitală.

Cei care își doresc neapărat un apartament au început să se orienteze către blocurile vechi, unde preţurile sunt mai mici, şi nu în ultimul rând, sunt în oraş.

Ansambluri rezidențiale noi, apartamente în blocuri vechi, dar și case modulare, toate sunt prezentate de zecile de participanţi. Prețurile locuințelor pornesc de la 40.000 de euro, însă pot ajunge și la două milioane de euro. Ca să fie mai convingători, vânzătorii sunt gata să facă reduceri de 10% la cumpărarea unei locuințe, de 10 mii de euro, sau chiar de 150 de euro pe metrul pătrat.

Valentin Fleancu, managerul unui complex imobiliar: „Cei care cumpără cu banii jos ajung să aibă un discount de până la 10%.”

Oamenii se interesează şi de apartamente în blocuri vechi. În cazul acestora, preţul scade și cu 300 de euro pe mp.

Citește și
civili, ucraina, razboi, severodonetk
Forțele Kremlinului bombardează intens zone rezidențiale din Ucraina. Localnică: „Putin, esti un nemernic! O să arzi în Iad”

Marius Ghiță, reprezentatul unei agenții imobiliare: „Sunt la prețuri destul de mici, comparativ cu cele noi, și automat, oamenii se reorientează către cele vechi”.

Oamenii analizează cu atenție piața imobiliară, înainte de a cumpăra o casă. Acest lucru se vede și în numărul de vânzări. Numai în ultimele cinci luni, s-au achiziționat cu peste 11.000 de locuințe mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut.

Sebastian Piu, broker credite: „Dacă vrem să nu pierdem din banii pe care îi deținem, și putem să susținem o rată fără să ne fie afectat stilul de viață, este mai bine că acei bani să îi investim într-o proprietate imobiliară.”

Bărbat: „E cel mai bun moment pentru o investiție, pentru că eu îmi calculez randamentul investiției și randamentul meu este peste medie, în momentul de față.”

Pe de altă parte, se construiește mai puțin ca anul trecut. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, au fost emise cu 12% mai puţine autorizații de construire în primele nouă luni, faţă de aceeași perioadă din 2021.”

Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Faptul că tu înainte să dai autorizație de construire în documentația de urbanism permiți să se construiască mii de apartamente, fără o școală, și fără alte servicii necesar, dispensar, și nu mai vorbesc de spații verzi, asta o să te coste pe termen foarte lung”.

Salonul Imobiliar este deschis până duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult