Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Situație neașteptată într-o localitate din România. Motivul pentru care alegerile se vor repeta

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fifty-fifty! Localnicii dintr-o comună din Apuseni se pregătesc din nou de alegeri, pentru că ambii candidați au primit exact același număr de voturi: 345.

Deși s-au numărat și renumărat buletinele de vot, situația a rămas neschimbată. Oamenii spun că așa se vede cel mai bine cum fiecare vot contează.

În comuna Poșaga din județul Alba sunt puțin peste 800 de suflete. Chiar dacă se anunța o luptă strânsă, nimeni nu se aștepta la un asemenea rezultat.

Ana Maria Roman Ghețe, președinta Biroului Electoral de Circumscripție: "Situația cred că este inedită și unică în țară. Am ajuns sa avem balotaj. Am numărat de mai multe ori voturile. Și un vot contează".

Lumea s-a mobilizat, dovadă: prezența la vot a fost masivă! Din 777 de persoane cu drept de vot din comun, au venit la urne 704.

Citește și
Ilie Bolojan
Rezultate alegeri locale Bihor. Liberalul Ilie Bolojan a câştigat un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean

14 voturi au fost declarate nule, așa că au mai rămas 690. Dintre ele, exact 345 a avut fiecare candidat la primarie. Liberalul Ionel Bulgăr este cel care s-a aflat până acum în funcție.

Ionel Bulgăr, candidat Primăria Poșaga: "O situație care, cel puțin eu, în Poșaga, nu știu să mai fi fost, dar este votul cetățeanului, trebuie să îl respectăm. Vorba că un vot nu contează... Azi-noapte sau aseară ar fi contat mult, deci aveai o funcție".

Tot 345 de voturi a obținut și social-democrata Aurelia Popa, singura contracandidată.

Aurelia Popa, candidat primăria Poșaga: "Nu m-am așteptat să ajungem la acest rezultat. Un vot făcea diferența în această situație, dar așa a vrut Dumnezeu, să mai muncim".

Localitatea din Apuseni se pregătește, așadar, de un nou scrutin.

Bătrână: "Iar mergem să votăm. Noi știm cu cine votăm. Acuma facă-se că oamenii știu ce au de făcut. Să facă ceva și pentru satul ăsta și dacă avem probleme și mergem să ne tânguim".

Reporter: O să ieșiti la vot și în turul doi?

Bărbat: "Da, în mod sigur".

Reporter: Cât de important este un vot?

Bărbat: "Ne hotărâm viitorul. Noul primar să respecte legile mai mult ca noi".

Data scrutinului a fost decisă pe 23 iunie.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult