Modifica setarile cookie
Toate categoriile

LISTA țărilor din zona galbenă, actualizată de CNSU. Se va impune carantină la domiciliu timp de 14 zile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat luni actualizarea listei țărilor din Zona Galbenă.

Persoanele care vin în România din aceste țări vor intra automat în carantină timp de 14 zile.

Carantinarea se va face la domiciliul persoanei sau într-o locație care va fi comunicată autorităților.

Lista este actualizată la fiecare 14 zile, în funcție de cât de repede se răspândește epidemia COVID-19 în rândul populației.

Lista țărilor din care, dacă sosiți în România intrați în carantină s-a micșorat continuu: de la 49 de state pe 6 octombrie, la 32 pe 14 octombrie, iar acum la 30. Au dispărut de pe lista țărilor cu risc Moldova, Israelul și Statele Unite. Nu înseamnă neapărat că, acolo, rata de îmbolnăvire este mai mică. Înseamnă că a crescut foarte mult la noi în țară rata de infectare.

Chiar și așa, au rămas pe lista țărilor cu risc epidemiologic Franța, Spania, Marea Britanie, Olanda, Belgia și Irlanda, toate cu o rată de îmbolnăvire mai mare decât România.

Citește și
Carantina
Comuna Fântănele intră în carantină timp de 14 zile. Rata de infectare a depășit 8 cazuri la mia de locuitori

Interesant este și faptul că în comunicatul autorităților române nu se mai regăsesc acele măsuri de relaxare, cum ar fi că oamenii puteau rămâne trei zile în România cu un test COVID negativ sau că ieșeau din carantină în a zecea zi, dacă în ziua a 8-a aveau testul negativ de Sars-Cov-2.

Lista țărilor din Zona Galbenă  

Art. 1 Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta.

Art. 2 Instituirea restricțiilorreferitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult