Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Limbile străine care îți asigură un job bine plătit

Printre abilitățile căutate de angajatori, dar și foarte utile în lumea digitală și globală în care trăim, se numără cunoașterea de limbi străine.

Engleza este deja de bază în multe domenii, iar cunoașterea uneia sau mai multor limbi străine sunt abilități ce reprezintă un avantaj competitiv, în unele cazuri cu șanse mai mari să fii angajat, chiar din CV.

Pe lângă faptul că majoritatea multinaționalelor caută vorbitori de limba engleză, dar și de germană, franceză sau alte limbi, există și multă cerere pe piața muncii pentru vorbitori de limbi mai rare. Iar domeniile în care acestea sunt apreciate și căutate sunt variate: customer service, vânzări, marketing, tehnologie, retail, drept, educație, relații publice, industria bancară, turism etc.

Unde te poți angaja dacă știi o limbă străină

Joburi cu limba germană

Îți poți găsi ușor un job în vânzări dacă cunoști limba germană la nivel avansat, scris și citit. Pentru o poziție entry-level ofertele salariale variază între 1200 - 1500 de euro, angajatorul oferind training-uri și pregătire specializată în vânzări.

Joburi cu limba franceză

Oferta de locuri de muncă cu limba franceză este foarte ofertantă, iar dacă se adaugă cunoștințele unei alte limbi străine, chiar și un nivel mediu, opțiunile de angajare și oferta salarială cresc.

O poziție de Specialist achiziții în limba franceză, cu minim 2 ani de experiență în achiziții, aduce un salariu lunar mediu de 1100 de euro și multe beneficii salariale: bonus de performanță, pensie privată, asigurare medicală sau prime de sărbători.

Joburi cu limba spaniolă

Dacă cunoști limba spaniolă la nivel avansat, te poți angaja ușor în vânzări, suport clienți, HR sau financiar. Poți lucra remote sau parțial remote sau poți opta pentru una dintre ofertele de angajare care presupune relocare în Spania. Un job de Specialist administrare comenzi în spaniolă, unde printre cerințe se numără cunoștințe de operare PC și limba engleză la nivel mediu, aduce lunar un salariu mediu de 1000 de euro net.

Joburi cu limba italiană

Ești vorbitor avansat de limba italiană? Află că te poți angaja ca ghid turistic în Timișoara, contabil în Arad, Pitești sau Brăila cu un salariu mediu de 1400 de euro lunar, account manager în București sau responsabil logistică în Bacău. Opțiuni sunt multe și diverse iar în funcție de cerințe și experiență, ofertele salariale variază.

Joburi cu limba daneză/finlandeză/norvegiană

Limbile nordice sunt considerate exotice deoarece sunt greu de învățat, existând puțini cunoscători avansați în România. Oferte de angajare sunt în domenii orecum call center/suport, administrativ sau BPO iar ofertele salariale pornesc de la 1400 de euro net.

Date oferite de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult