Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderul grupării de motocicliști „Hell's Angels” din România ar fi negociat uciderea a doi rivali

Your browser doesn't support HTML5 video.

Liderul grupării de motocicliști „Hell's Angels” din România este acuzat că ar face parte dintr-o grupare internațională de traficanți de droguri și ar fi negociat și uciderea a doi rivali.

El a fost arestat alături de trei complici când urma să achite cocaina comandată cu 50.000 de euro și două imobile. În momentul capturării, suspectul avea banii și actele de proprietate asupra sa. O anchetă internațională la care au participat și ofițeri români din cadrul DIICOT a dus la capturarea traficanților coordonați dintr-o închisoare din Noua Zeelandă, spun autoritățile.

Comisar şef Sergiu Popescu, DCCO: "Au fost depistaţi imediat după ce au negociat plata unei mari cantităţi de cocaină. Cocaina trebuia să alimenteze piaţa neagră din Noua Zeelandă urmând a fi distribuită cel mai probabil cu sprijinul membrilor grupării de motociclişti acolo".

România era însă doar un loc de tranzit. Dintr-o închisoare neo-zeelandeză, liderii grupării ar fi comandat iniţial, prin intermediari, cel puţin 500 de kilograme de cocaină din Mexic şi Columbia. Ar fi primit bani de la liderul român şi pentru un dublu asasinat. Acesta ar fi vrut să scape de doi rivali, spun autorităţile.

Gruparea era ermetică, spun anchetatorii, şi era formată din cetăţeni de toate naţionalităţile, inclusiv români. Membrii ei erau pregătiţi să se ajute reciproc cu protecţie şi cazare în cazul unei astfel de lovituri de amploare. Se întâlneau doar față în faţă, fără telefoane mobile, în restaurante, parcuri şi apartamente şi verificau atent zona înainte să meargă acolo.

State precum Germania sau Olanda au interzis prin lege cluburile locale Hell's Angels, în care membrii au voie să intre doar dacă au un permis valabil de motociclist şi - obligatoriu - un motor Harley Davidson. Înfiinţat în anii 40, în California, clubul de motociclişti era format iniţial din veterani de război ce nu se puteau adapta la viaţa civilă. Acum, numele organizaţiei este legat de crimă organizată.

Comisar şef Sergiu Popescu, DCCO: "Membrii grupării erau implicaţi şi în acţiuni de spălare de bani. Achiziționau obiecte de lux, iahturi, autovehicule de lux, ceasuri, pe care le transferau de pe un continent pe altul. De asemenea utilizau în transferurile ilegale de bani şi criptomonede".

Oamenii legii au oprit transferul de droguri şi au confiscat peste 200 de mii de dolari americani dar şi 12 motociclete, o armă letală şi două maşini de lux.

La acţiunea din România au participat, alături de forţele noastre de ordine, şi reprezentanţi ai Agenţiei Americane Antidrog - DEA, forțe US Marshall Service, dar şi procurori americani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult