Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderul de stat care s-a supărat pe Zelenski în timpul summitului G7 din Japonia: „Este un adult și știe ce face”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu a mai onorat întâlnirea cu unul dintre omologii săi în cadrul summitului G7, care a avut loc în Japonia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu s-a mai prezentat la întâlnirea oficială cu omologul său brazilian Luiz Inacio Lula da Silva în cadrul summitului G7, fapt pentru care liderul brazilian s-a supărat.

"Era programată o întâlnire bilaterală cu Ucraina. Am așteptat și am primit informații că au fost amânate. Între timp, l-am primit pe președintele Vietnamului. Când președintele vietnamez a plecat, președintele ucrainean nu s-a prezentat. Cu siguranță a avut o altă întâlnire", a declarat Lula da Silva reporterilor.

Jurnaliștii i-au cerut președintelui brazilian situația neplăcută de care a avut parte în Japonia. "Nu am fost dezamăgit, am fost supărat, pentru că aș fi vrut să mă întâlnesc cu el și să discutăm această problemă. Zelenski este un adult și știe ce face", a răspuns Lula da Silva.

Președintele Braziliei, acuzat că ține partea Rusiei

În perioada 19-21 mai, la Hiroshima a avut loc summitul G7. La acesta au participat și lideri ai țărilor care nu sunt membre ale grupului, printre care Volodimir Zelenski și Luiz Inacio Lula da Silva. Inițial, Bloomberg a relatat că liderul brazilian nu a răspuns invitației președintelui ucrainean. Dar, potrivit Financial Times, președintele francez Emmanuel Macron i-a cerut personal lui Lula da Silva să se întâlnească, iar acesta a fost de acord. Partea braziliană s-a pregătit pentru discuții, dar acestea nu au avut loc din cauza unei discrepanțe în program, anunță publicația rusă Kommersant.

Liderul din „Țara Cafelei” a „înțepat” de multe ori Occidentul în contextul războiului din pe care l-a provocat Rusia pe teritoriul Ucrainei. Totodată, Lula da Silva a fost acuzat de Casa Albă că ține partea Rusiei în acest conflict, mai ales după ce el a declarat: „Preşedintele Vladimir Putin nu ia nicio iniţiativă pentru a opri războiul. Preşedintele Volodimir Zelenski nu ia nicio iniţiativă pentru a opri războiul. Europa şi SUA continuă să contribuie la continuarea războiului. În condiţiile în care ei trebuie să ia loc în jurul mesei şi să spună: Ajunge! Statele Unite trebuie să înceteze să încurajeze războiul și să înceapă să vorbească despre pace, Uniunea Europeană trebuie să înceapă să vorbească despre pace”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult