Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderii europeni NU vor discuta despre BREXIT la Summitul de la Sibiu. Care e motivul

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la sosirea în Piața Mare din Sibiu unde are loc summitul liderilor Uniunii Europene, că Brexitul „nu va fi pe agenda discuțiilor.”

 Întrebat de jurnaliști despre ieșirea Marii Britanii din UE, Klaus Iohannis le-a răspuns jurnaliștilor:

„Acest summit nu este despre Brexit. Chestiunea nu va fi pe agenda discuțiilor de astăzi. Brexitul nu s-a întâmplat.”

Avionul delegației britanice, care se îndrepta spre Sibiu, pentru a participa la summitul liderilor europeni a fost implicat într-un incident. Astfel, aeronava a lovit o pasăre, au precizat reprezentanții aeroportului.

27 de şefi de stat şi de guvern se vor întâlni aici pentru a decide viitorul Uniunii Europene. 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, 900 de junalisti şi 100 de traducători vor fi, de asemenea, prezenţi la summit.

Citește și
Fenomen neobişnuit pe cer la Sibiu, chiar înaintea Summitului
Fenomen neobişnuit pe cer la Sibiu, chiar înaintea Summitului. Ce prevesteşte

Summitul de la Sibiu. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că reuniunea de la Sibiu arată că „românii contează în Europa”.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a transmis premierului britanic Theresa May să se grăbească cu procesul Brexitului pentru că el îşi va părăsi în curând postul, notează Politico, informează News.ro.

Vorbind la evenimentul Young Citizens Dialogue de la Sibiu, înaintea summit-ului informal UE, Juncker a afirmat: „Nu îmi place ideea să părăsesc preşedinţia Comisiei, însă aceasta a fost decizia mea acum doi ani. Astfel îmi voi părăsi postul pe 1 noiembrie în acest an. De fapt, pe 31 octombrie la miezul nopţii”.

„Britanicii ar trebui să părăsească UE pe 31 octombrie şi i-am transmis premierului Theresa May că îmi voi părăsi postul la miezul nopţii aşa că să grăbească procesul”, a adăugat el.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult