Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lacrimi de bucurie și emoție la întoarcerea fregatei „Regina Maria” în portul din Constanța. Cei mici și-au așteptat părinții

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au fost lacrimi de bucurie și emoție, miercuri, în portul militar din Constanța. Fregata Regina Maria s-a întors după o misiune de o lună în Marea Mediterană.

Copiii și-au așteptat bucuroși părinții, care le-au adus și cadouri. Pe durata misiunii, fregata a acostat în portul militar Souda din Insula Creta, dar și în Alexandria, în Egipt.

Cei mici și-au așteptat nerăbdători părinții. Fetiță: „O aștept pe Simona”.

Reporter: Cine e Simona?

Fetiță: „Mătușa mamei mele”.

Reporter: Ți-a fost dor de ea?

Fetiță: „Da”.

Tată: „Am trei băieți, el e cel mai mic”.

Reporter: Ce v-ați propus pentru astăzi?

Tată: „Să stau cu familia”.

Citește și
Amiral Gorşkov
Fregata Amiral Gorșkov, prima echipată cu rachete hipersonice, în drum spre Mediterana. De ce nu poate ajunge în Marea Neagră

Soție: „Îl așteaptă o listă așa cu ce are de făcut”.

Reporter: Cum e fără el acasă?

Soție: „E greu. Da, trei băieți”.

Florina, ofițer: „Ca orice misiune, a avut și provocări. Pot să spun, cu mândrie, că mi-am depășit... Am evoluat. Sunt foarte emoționată mereu când vin în Constanța. Fratele meu. Cea mai mare provocare, nu pot să zic, pe comandă, dar am trecut cu bine”.

Familie: „Am avut emoții, dar știam că se întoarce. Greu... Ei sunt eroii noștri de acasă. Fiul meu. Foarte mândră. Multe, multe, foarte multe”.

Valentin Terente, pilot Puma Naval: „Am executat misiuni de cercetare, de supraveghere, misiuni de interdicție maritimă. Pentru mine, după trei ani de pregătire la Tuzla, e prima misiune reală, a fost diferit”.

Cei 240 de marinari militari, membrii echipajului Fregatei Regina Maria, au parcurs cinci mii de mile marine vreme de o lună, și au verificat peste 200 de nave comerciale în Marea Mediterană.

Prin participarea fregatei „Regina Maria” la Operația „Sea Guardian”, Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea obligațiilor asumate de România, cu privire la asigurarea securității maritime a Alianței Nord-Atlantice și lupta împotriva terorismului, alături de partenerii NATO.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult