Modifica setarile cookie
Toate categoriile

TIR-ul de ATI de la Spitalul Municipal Timișoara s-a stricat. 8 pacienți au rămas fără oxigen

Cel puțin opt pacienți cu COVID-19 care erau ventilați au rămas fără oxigen după ce s-a stricat TIR-ul de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Timișoara, la nici două zile după ce a fost pus în funcțiune, scrie Agerpres.

 

Managerul Spitalului Municipal Timişoara, dr. Daniel Maliţa, a declarat că "pe fondul unei creşteri a consumului de oxigen, cauzate de nevoia de administrare a acestuia, s-a produs o fluctuaţie a presiunii de oxigen, care a generat intrarea în avarie a unităţii mobile de terapie intensivă. S-a activat Planul alb. Până la remedierea situaţiei, cinci din cei opt pacienţi au fost transferaţi în siguranţă la Spitalul Judeţean Timişoara, iar trei dintre aceştia, în unitatea (pe secţiile n.r.) noastre".

 

Unitatea mobilă a fost amplasată în curtea Spitalului Municipal, la sfârşitul săptămânii trecute, şi a devenit funcţională luni, pentru două zile.

Citește și
coronavirus
Studiu: Cât timp ar dura, de fapt, imunitatea după infectarea cu SARS-CoV-2

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat, că a trimis miercuri dimineaţa, în jurul orei 6,00, o echipă ATI la Municipal, pentru preluarea celor cinci pacienţi cu coronavirus.

"Miercuri dimineaţa, când am fost sesizaţi de situaţie, am trimis o echipă ATI la Municipal, pentru a putea asigura un transfer rapid şi optim a bolnavilor, fără agravarea stării pacienţilor. Sunt trei bărbaţi şi două femei, sunt bine, în stare stabilă, internaţi în zona roşie a ATI de la Casa Austria", a afirmat Pătraşcu.

Precizările DSU: Pacienții au fost mutați în deplină siguranță  

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că pacienţii cu coronavirus trataţi în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată în curtea Spitalului Municipal Timişoara au fost mutaţi în deplină siguranţă, după ce, miercuri, ventilatoarele au afişat alarma de presiune crescută şi au încetat să mai funcţioneze.

DSU a venit cu precizări după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată în curtea Spitalului Municipal Timişoara s-ar fi stricat.

"În cursul acestei dimineţi, personalul medical care operează Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din Timişoara a semnalat echipei tehnice a Spitalului Municipal că, din cauza unui consum ridicat, presiunea oxigenului din tir scăzuse, cerând acestora să intervină în a remedia problema şi anume să crească nivelul presiunii de pe ieşirea din stocatorul de oxigen care alimentează atât unitatea, cât şi întregul spital. Unitatea Mobilă fiind racordată la reţeaua de oxigen din spital, nu s-a putut creşte presiunea, dat fiind faptul că aceasta ar fi însemnat automat creşterea presiunii oxigenului şi în unitatea spitalicească", explică DSU.

Conform sursei citate, coordonatorul medical care asigură buna funcţionare a tuturor unităţilor ATI mobile a comunicat departamentului tehnic al spitalului, la momentul instalării unităţii, că, fără o ieşire separată, independentă de cea care alimentează spitalul şi care să beneficieze de regulator propriu, o situaţie precum cea apărută noaptea trecută nu ar putea fi soluţionată.

"În urma încercărilor de a remedia situaţia, departamentul tehnic a luat hotărârea de a racorda unitatea mobilă la o staţie secundară de rezervă, independentă de cea a spitalului, dând o presiune mult prea mare de oxigen, de peste 6 bari, fapt pentru care toate ventilatoarele au afişat alarma de presiune crescută şi au încetat să mai funcţioneze. Dată fiind această situaţie, personalul medical care activează în cadrul unităţii mobile de terapie intensivă a fost nevoit a muta, în deplină siguranţă, pacienţii în alte unităţi sanitare, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus", subliniază DSU.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult