Modifica setarile cookie
Toate categoriile

La mare s-au deschis cherhanalele. Un prilej bun pentru turiștii care au ales să petreacă Paștele pe litoral

Your browser doesn't support HTML5 video.

La mare s-au deschis cherhanalele, prilej bun pentru turiști să mănânce și altceva, nu doar miel.

Un pește pe grătar sau o porție de midii în sos de vin au picat numai bine. Deși nu a fost la fel de cald ca zilele trecute, restaurantele nu au dus lipsă de clienți. Pe la prânz, în stațiunea Mamaia, deși a bătut vântul, mulți nu au stat pe gânduri și au ieșit la plimbare, pe faleză sau pe plajă, mai ales că marea a început să miroasă a vară.

Turist: „Îmi place culoarea, îmi place atmosfera, totul, iubesc marea.” Turist: „De 40 de ani nu am ajuns la mare, de 40 de ani! Și copiii mi-au făcut o surpriză au zis, băi, tati, mergem undeva. Eu, zic, mă las pe mâna voastră și mergem.”

Reporter: Cum vedeți marea după 40 de ani?

Turist: „Să știți că este superbă!” Cristian și Eliza sunt din Târgoviște. S-au urcat în mașină și au pornit, cu noaptea în cap, spre mare.

Citește și
munte
Zi de relaxare în satele de munte și în stațiunile de pe Valea Prahovei. Cum au ales să se distreze turiștii

Cristian: „Am venit pur și simplu pentru relaxare, pentru o gură de aer, am schimbat un pic muntele în perioada asta cu marea. Aveam în plan după atâta frig, dacă este frumos și soare, dăm o fugă la mare.”

Eliza: „Marea este frumoasă în orice anotimp și oricând este binevenită o plimbare la mare. Ne îndreptăm să servim un platou pescăresc, de aceeea am venit la mare, nu?”

Știu asta și proprietarii de cherhanale, care au avut o mulțime de clienți. Oamenii au poftit salată de icre și saramură, după excesele culinare din prima zi de Paște. Pentru pretențioși, se găsea și borș de sturion.

Sorin Mănăilă, proprietar de cherhana: „Noi acum pregătim icre de crap, pregătim icrele de știucă, am pregătit borșurile, din sturion am făcut storceag, pește prăjit pește la plită și alte produse: saramură, plachie.”

O porție de saramură cu mămăliguță costă în jur de 28 de lei, iar un platou de icre asortate, 40 de lei. Oferte generoase sunt și la fructele de mare specifice litoralului românesc: midiile și rapanele. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult