Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jumătate dintre decesele provocate de COVID 19 în România s-au înregistrat în 5 județe

Your browser doesn't support HTML5 video.

Jumătate dintre decesele provocate de COVID 19, dar și jumătate dintre îmbolnăviri, s-au înregistrat în patru județe, plus Capitala.

Institutul Național de Sănătate Publică a făcut marți radiografia primelor două luni de epidemie COVID 19, în România. Și a prezentat și portretul robot al celor care au avut de suferit de pe urma noului virus.

48,5% dintre decese sunt în Suceava, Hunedoara, Arad, București și Galați, iar 43,8% dintre românii bolnavi sunt în Suceava, București, Botoșani, Arad și Bihor. Acum, aproape trei sferturi dintre cei care au murit din cauza COVID-19 erau oameni în vârstă, de peste 60 de ani, 90% dintre ei având cel puțin o boală cronică. Majoritatea sunt bărbați, 64%. Unii medici spun că bărbații au mai multe obiceiuri proaste ca femeile: alcool, tutun, viață sedentară. Alții susțin că e vorba despre diferențe anatomice la nivel pulmonar. 1 din 9 cazuri a fost înregistrat în rândul personalului medical, din păcate, adică acei oameni care sunt în prima linie a luptei cu boala. Vorbim acum de 1286 de medici și asistenți sanitari bolnavi și de 8 decese.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult