Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Județele în care toate bisericile rămân deschise pe timpul zilei pentru ca oamenii să se poate adăposti de caniculă

Toate bisericile din orașele județelor Vaslui și Vâlcea vor rămâne deschide pe perioada acestor zile, pentru ca oamenii să se poată adăposti de caniculă.

Episcopia Hușilor a anunțat că toate ”bisericile din mediul urban să fie deschise, pe tot parcursul zilei”, pentru ca oamenii să aibă unde să se poată adăposti de caniculă și să bea puțină apă.

”Întrucât, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în zilele care urmează, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, care pot afecta populația, în special pe cei aflați în situații de risc medical. Astfel, cei care vor avea nevoie se vor putea adăposti de căldură, în interiorul lăcașelor de cult, și vor avea la dispoziție apă potabilă”, a transmis Episcopia Hușilor.

Aceeași decizie a fost luată și de către Arhiepiscopia Râmnicului, potrivit Basilica.

Și bisericile din Vâlcea vor fi deschise pe timpul caniculei

”Arhiepiscopia Râmnicului a hotărât ca parohiile să ofere tot sprijinul necesar persoanelor aflate în situații dificile din cauza căldurii.

Citește și
Canicula / furtuna
Vremea azi, 22 iunie. România va fi împărțită între caniculă și vijelii. Zonele unde vor fi ploi torențiale și grindină

Întrucât meteorologii au emis mai multe avertizări de caniculă și disconfort termic ridicat, care afectează sever populația, parohiile vin în întâmpinarea oamenilor, punându-le la dispoziție spațiul ocrotitor al bisericilor.

Lăcașurile de cult din Arhiepiscopia Râmnicului (județul Vâlcea) vor fi deschise toată ziua, iar reprezentanții parohiilor vor oferi apă și primul ajutor tuturor trecătorilor aflați în situații dificile din cauza căldurii”, a transmis agenția de presă a Patriarhiei Române.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult